QUI HA OMPLERT BARCELONA DE BANDERES ESPANYOLES AQUEST MATÍ ?

Qui ha omplert Barcelona de banderes espanyoles?

L'Ara ha parlat amb gent propera als autors, d'entorns nacionalistes espanyols, que volen mantenir l'anonimat i encara no volen explicar el motiu d'aquesta acció coordinada. Els Mossos n'han identificat set al passeig de la Bonanova.

De moment és un misteri. Aquest matí, Barcelona i altres ciutats catalanes, com Sant Cugat del Vallès o l'Hospitalet de Llobregat, s'han llevat plenes de banderes espanyoles (la constitucional, amb l'escut de la corona).

Enganxades als fanals, als semàfors o a les boques del metro, la 'rojigualda' s'ha escampat per la ciutat. Tenen una mida aproximada d'un full DIN A-4. L'Ara ha pogut parlar amb gent propera als autors d'aquesta acció coordinada, però no es volen identificar ni volen explicar els motius que hi ha darrere d'aquesta enganxada massiva d'adhesius amb la bandera espanyola.

Els Mossos d'Esquadra, però, han identificat set joves, tres d'ells menors, mentre n'estaven enganxant al passeig de la Bonanova a la una de la matinada.Els quatre majors d'edat identificats han estat denunciats per haver incomplert l' ordenança municipal que diu que no es poden embrutar les parets ni el mobiliari urbà ni enganxar-hi res.

Segons fonts de l 'Ajuntament, sempre que algú embruta l'espai públic i es detecta, de seguida s'envia la brigada per netejar-ho. En el cas d'avui, des de primera hora ja s'han estat traient totes les banderes que s'han trobat.

Informa:ARA.CAT (18-5-2017)

 

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------

El referèndum unilateral, una via no prohibida per la legalitat internacional


La pràctica dels estats mostra que els referèndums d'independència no són quelcom estrany i que, quan un estat s'independitza, la comunitat internacional i la Unió Europea l'acostuma a reconèixer


Bernat Surroca

Setmana clau i d'alt voltatge polític al Parlament de Catalunya. Junts pel Sí i la CUP han tirat endavant aquest dimecres la llei del referèndum , i el Govern en ple ha signat el decret de convocatòria del referèndum de l’1-O. Avui s'ha de sotmetre a debat i votació la llei de transitorietat i, paral·lelament, l'Estat ja ha advertit que respondrà amb tot el pes de la llei. És la resposta que ha donat sempre, la legalista, i que passarà per suspensions i inhabilitacions per la via del Tribunal Constitucional.

La legalitat internacional, però, empara la llei del referèndum i l’1-O és la via més "directa i legítima" per resoldre la qüestió catalana en una situació de bloqueig i de negativa al diàleg per part de l’Estat. Així ho argumenta l’informe Catalonia Legitimate Right To Decide elaborat per quatre experts de prestigi internacional a instàncies del Departament d’Exteriors que encapçala Raül Romeva.

De la mateixa manera, i contra un dels arguments habituals de l’unionisme, el referèndum d'independència no és una cosa estranya al món. En els últims 25 anys, un gran nombre de països han aconseguit la seva independència per mitjà d’un referèndum, molts dels quals de manera unilateral, com en el cas català. Tal com explica l’informe, durant el segle XX (1905-1991), 52 territoris sense estat van celebrar referèndums d’independència. Des de la caiguda de la Unió Soviètica, això s’ha incrementat: entre els anys 1991 i 2017 hi ha hagut 53 referèndums d’independència i n’hi ha quatre més de previstos fins l’any 2019. En total, des de 1905, hi ha hagut 105 referèndums d’independència, i no tots amb el consentiment dels estats matriu.

L'evidència indica que molts països europeus han acceptat referèndums perquè una part del seu territori pregunti a la seva població si vol convertir-se en un estat independent

Llegeix més...

Visites Rebudes

06259450