EL PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM DONARÀ PROTAGONISME A LES ENTITATS SOCIALS EN L'ACTE DE DIVENDRES

El president del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha expressat que l'acte que celebrarà aquest divendres a la tarda estarà protagonitzat sobretot per entitats i la societat civil. "Els partits tindran un paper més d'escoltar", ha assegurat Elena, que ha avançat que demà s'actualitzarà el marcador d'adherits.

Més enllà de les xifres, l'exdiputat socialista al Parlament ha destacat la "transversalitat" del suport al referèndum, un instrument per posar "al servei del debat i la deliberació". Elena no ha volgut avançar quin és el futur que li espera al Pacte i s'ha limitat a dir que la decisió "està pendent". En roda de premsa al Parc de la Ciutadella, davant del Parlament, amb una urna de plàstic de grans dimensions com a símbol "que hi cap tothom", Elena ha explicat que a l'acte al Palau de Congressos hi haurà representants públics de l'estat espanyol i també s'hi exhibiran suports internacionals.

"El missatge serà una fotografia potentíssima de la constatació del suport", ha sentenciat Elena, acompanyat dels altres membres del Pacte Jaume Bosch, Francesc Dalmases i Carme Laura Gil.

Informa:ARA.CAT (18-5-2017)

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------

El referèndum unilateral, una via no prohibida per la legalitat internacional


La pràctica dels estats mostra que els referèndums d'independència no són quelcom estrany i que, quan un estat s'independitza, la comunitat internacional i la Unió Europea l'acostuma a reconèixer


Bernat Surroca

Setmana clau i d'alt voltatge polític al Parlament de Catalunya. Junts pel Sí i la CUP han tirat endavant aquest dimecres la llei del referèndum , i el Govern en ple ha signat el decret de convocatòria del referèndum de l’1-O. Avui s'ha de sotmetre a debat i votació la llei de transitorietat i, paral·lelament, l'Estat ja ha advertit que respondrà amb tot el pes de la llei. És la resposta que ha donat sempre, la legalista, i que passarà per suspensions i inhabilitacions per la via del Tribunal Constitucional.

La legalitat internacional, però, empara la llei del referèndum i l’1-O és la via més "directa i legítima" per resoldre la qüestió catalana en una situació de bloqueig i de negativa al diàleg per part de l’Estat. Així ho argumenta l’informe Catalonia Legitimate Right To Decide elaborat per quatre experts de prestigi internacional a instàncies del Departament d’Exteriors que encapçala Raül Romeva.

De la mateixa manera, i contra un dels arguments habituals de l’unionisme, el referèndum d'independència no és una cosa estranya al món. En els últims 25 anys, un gran nombre de països han aconseguit la seva independència per mitjà d’un referèndum, molts dels quals de manera unilateral, com en el cas català. Tal com explica l’informe, durant el segle XX (1905-1991), 52 territoris sense estat van celebrar referèndums d’independència. Des de la caiguda de la Unió Soviètica, això s’ha incrementat: entre els anys 1991 i 2017 hi ha hagut 53 referèndums d’independència i n’hi ha quatre més de previstos fins l’any 2019. En total, des de 1905, hi ha hagut 105 referèndums d’independència, i no tots amb el consentiment dels estats matriu.

L'evidència indica que molts països europeus han acceptat referèndums perquè una part del seu territori pregunti a la seva població si vol convertir-se en un estat independent

Llegeix més...

Visites Rebudes

06259444