NEIX " SÍ O NO, TÚ DECIDES ", LA CAMPANYA EN CASTELLÀ PEL SÍ A LA INDEPENDÈNCIA

Acaba de néixer la primera campanya pel sí a la independència en castellà. Es diu "SI O NO, TU DECIDES" i és una iniciativa de la fundació Catalunya Estat.

El projecte té com a objectiu "sacsejar i donar a conèixer" les dades sobre la realitat que viu Catalunya. La companya va dirigida a "les persones sensibles amb la consciència social, però que a hores d'ara dubten o desconeixen si la independència és la millor solució".

No obstant això, aquesta iniciativa busca "un públic majoritàriament castellanoparlant que viu en un món audiovisual informatiu únicament en castellà". Segons expliquen des de la campanya, busquen aquests possibles votants perquè no reben "cap input propositiu referent al procés".

De fet, expliquen que és més aviat tot el contrari, expliquen que reben "només [inputs] negatius de mitjans de comunicació estatals -i també catalans- que no informen o directament desinformen o donen informació negativa".
Finançament per assolir els objectius

La campanya ha començat una campanya de micromecenatge per tal de recollir finançament i poder abordar els seus objectius. 'SI O NO, TU DECIDES' vol acabar sortint a ràdios com TeleTaxi, SER cat, 40 Principales, Cadena 100, Onda 0, Kiss FM, Europa FM i altres; TV Locals, Spotify o a través també de les xarxes socials.

La campanya requereix un pressupost mínim d'entre 40.000€ i 50.000 € per a poder cobrir una difusió mínima per assolir l'objectiu d'impactar positivament sobre el target i aconseguir decantar vots des de posicions prèvies abstencionistes .

Per aquest motiu demanen el suport i implicació de la gent a través de la campanya de finançament. De fet, a canvi dels donatius (i com és habitual) donen recompenses depenent del grau d'implicació.

Informa:RACOCATALA.CAT(19-5-2017)

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------

El referèndum unilateral, una via no prohibida per la legalitat internacional


La pràctica dels estats mostra que els referèndums d'independència no són quelcom estrany i que, quan un estat s'independitza, la comunitat internacional i la Unió Europea l'acostuma a reconèixer


Bernat Surroca

Setmana clau i d'alt voltatge polític al Parlament de Catalunya. Junts pel Sí i la CUP han tirat endavant aquest dimecres la llei del referèndum , i el Govern en ple ha signat el decret de convocatòria del referèndum de l’1-O. Avui s'ha de sotmetre a debat i votació la llei de transitorietat i, paral·lelament, l'Estat ja ha advertit que respondrà amb tot el pes de la llei. És la resposta que ha donat sempre, la legalista, i que passarà per suspensions i inhabilitacions per la via del Tribunal Constitucional.

La legalitat internacional, però, empara la llei del referèndum i l’1-O és la via més "directa i legítima" per resoldre la qüestió catalana en una situació de bloqueig i de negativa al diàleg per part de l’Estat. Així ho argumenta l’informe Catalonia Legitimate Right To Decide elaborat per quatre experts de prestigi internacional a instàncies del Departament d’Exteriors que encapçala Raül Romeva.

De la mateixa manera, i contra un dels arguments habituals de l’unionisme, el referèndum d'independència no és una cosa estranya al món. En els últims 25 anys, un gran nombre de països han aconseguit la seva independència per mitjà d’un referèndum, molts dels quals de manera unilateral, com en el cas català. Tal com explica l’informe, durant el segle XX (1905-1991), 52 territoris sense estat van celebrar referèndums d’independència. Des de la caiguda de la Unió Soviètica, això s’ha incrementat: entre els anys 1991 i 2017 hi ha hagut 53 referèndums d’independència i n’hi ha quatre més de previstos fins l’any 2019. En total, des de 1905, hi ha hagut 105 referèndums d’independència, i no tots amb el consentiment dels estats matriu.

L'evidència indica que molts països europeus han acceptat referèndums perquè una part del seu territori pregunti a la seva població si vol convertir-se en un estat independent

Llegeix més...

Visites Rebudes

06259412