LES REVELACIONS DE JOSEP PUJOL SOBRE LA SEVA FAMÍLIA

"No puc posar la mà al foc que el meu germà no hagi comès delictes perquè no conec els seus negocis", són declaracions de Josep Pujol Ferrusola, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol Soley. Ha anat a El matí de Catalunya Ràdio per parlar de tota la polèmica de frau que hi ha al voltant de la seva família, sobretot ara que el seu germà Jordi Pujol Ferrusola ha ingressat a la presó.

Josep Pujol ha assegurat que el seu pare sabia que l'avi Florenci tenia uns diners a l'estranger, el que no sabien és si eren a Suïssa. "El meu avi es va adonar que la fortuna familiar en mans del seu fill (l'expresident) es perdria, per això li va demanar a la meva mare que se’n fes càrrec ella", ha explicat.

"El nostre pecat només és tenir diners a Andorra de l’herència de l’avi Florenci", ha assegurat Josep Pujol al·legant que la seva família no està vinculada amb cap delicte de frau fiscal.

Tot i això ha admès que "una part del país es pot sentir decebuda amb els fets, però en aquell moment no hi havia més opcions, si s'hagués sabut que el meu pare tenia tants diners mai hauria estat president". "És un sacrifici que vam fer pel país", ha afegit.
Andbank ens va dir que els fèiem nosa

Sembla ser que l'any 2010 Andbank va demanar a la família Pujol que tanquessin tots els seus comptes, i per aquest motiu van traslladar els diners a BPA (Banca Privada d'Andorra). "Aquesta és la única vegada que la meva mare ha anat a Andorra per un tema relacionat amb els diners. Va tancar un compte i en va obrir un altre".

El fill de l'expresident ha explicat que els bancs andorrans "s'estan llençant pedres entre ells" i com a conseqüència la seva família està pagant els plats trencats. També ha volgut afegir que la BPA està passant informació falsa com per exemple la carta de la mare superiora.

Pel que fa a la quantitat de diners regularitzats dels membres del clan Pujol Ferrusola ha volgut deixar clar que té cadascú: la seva mare i els seus germans Pere, Mireia i Oleguer tenien un total de 4,3 milions. L'Oriol ho tenia tot regularitzat, i ell (Josep) 2,5 milions. Pel que fa al Jordi Pujol Júnior assegura que no tenia res perquè els deutes eren molt alts. " El Jordi no tenia res regularitzat però tot i això està a la presó", ha manifestat Josep Pujol.


La mare superiora

 

Pel que fa a l'escrit on Marta Ferrusola es fa dir "mare superiora" i es refereix al responsable bancari com a "reverend mossèn", Josep Pujol ha assegurat que "la mare no reconeix l’escrit, tot i això la lletra s’assembla a la seva”. Per justificar-ho ha afegit que l'escrit està signat amb el nom de 'Marta' i que les notes del banc no es signen amb un nom propi.

Segons Josep Pujol, el tema de la "mare superiora" sorgeix un dia en que Júnior va anar a Andorra i va considerar que Josep Maria Pallerola (gestor dels comptes de la família) tenia cara de mossèn. A partir d'aquí es va crear una broma entre els familiars i personal del banc.

Sobre aquest tema, finalment ha que la seva mare, Marta Ferrusola, va destruir part de la carta de la suposada deixa de l'avi Florenci, perquè l'objectiu era mantenir els diners "opacs", ja que "no es podia explicar que els fills de Pujol tenien diners a Andorra".


Operació Catalunya

Pujol ha situat tot el cas de suposat frau en l'àmbit de la operació Catalunya, i ha dit que el principal responsable és Jorge Moragas, cap de gabinet del president Rajoy. Assegura que el Ministeri de l'Interior els "vigilava" i que li van dir que si el seu pare (l'expresident) feia unes declaracions contra el procés independentista podria arreglar la situació. "Com que s'hi va negar ha hagut de patir conseqüències".

"Qui ho organitza tot és Jorge Moragas, que no deixa de ser Rajoy, i ell és qui més mana a la Moncloa", ha decalrat. De fet, ha explicat que en algun moment ell i Moragas van ser amics, però com que aquest últim creu que la cara del procés català és Jordi Pujol, "té la missió d'aniquilar el procés sobiranista", ha conclòs.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-5-2017)

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------

El referèndum unilateral, una via no prohibida per la legalitat internacional


La pràctica dels estats mostra que els referèndums d'independència no són quelcom estrany i que, quan un estat s'independitza, la comunitat internacional i la Unió Europea l'acostuma a reconèixer


Bernat Surroca

Setmana clau i d'alt voltatge polític al Parlament de Catalunya. Junts pel Sí i la CUP han tirat endavant aquest dimecres la llei del referèndum , i el Govern en ple ha signat el decret de convocatòria del referèndum de l’1-O. Avui s'ha de sotmetre a debat i votació la llei de transitorietat i, paral·lelament, l'Estat ja ha advertit que respondrà amb tot el pes de la llei. És la resposta que ha donat sempre, la legalista, i que passarà per suspensions i inhabilitacions per la via del Tribunal Constitucional.

La legalitat internacional, però, empara la llei del referèndum i l’1-O és la via més "directa i legítima" per resoldre la qüestió catalana en una situació de bloqueig i de negativa al diàleg per part de l’Estat. Així ho argumenta l’informe Catalonia Legitimate Right To Decide elaborat per quatre experts de prestigi internacional a instàncies del Departament d’Exteriors que encapçala Raül Romeva.

De la mateixa manera, i contra un dels arguments habituals de l’unionisme, el referèndum d'independència no és una cosa estranya al món. En els últims 25 anys, un gran nombre de països han aconseguit la seva independència per mitjà d’un referèndum, molts dels quals de manera unilateral, com en el cas català. Tal com explica l’informe, durant el segle XX (1905-1991), 52 territoris sense estat van celebrar referèndums d’independència. Des de la caiguda de la Unió Soviètica, això s’ha incrementat: entre els anys 1991 i 2017 hi ha hagut 53 referèndums d’independència i n’hi ha quatre més de previstos fins l’any 2019. En total, des de 1905, hi ha hagut 105 referèndums d’independència, i no tots amb el consentiment dels estats matriu.

L'evidència indica que molts països europeus han acceptat referèndums perquè una part del seu territori pregunti a la seva població si vol convertir-se en un estat independent

Llegeix més...

Visites Rebudes

06259417