LES REVELACIONS DE JOSEP PUJOL SOBRE LA SEVA FAMÍLIA

"No puc posar la mà al foc que el meu germà no hagi comès delictes perquè no conec els seus negocis", són declaracions de Josep Pujol Ferrusola, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol Soley. Ha anat a El matí de Catalunya Ràdio per parlar de tota la polèmica de frau que hi ha al voltant de la seva família, sobretot ara que el seu germà Jordi Pujol Ferrusola ha ingressat a la presó.

Josep Pujol ha assegurat que el seu pare sabia que l'avi Florenci tenia uns diners a l'estranger, el que no sabien és si eren a Suïssa. "El meu avi es va adonar que la fortuna familiar en mans del seu fill (l'expresident) es perdria, per això li va demanar a la meva mare que se’n fes càrrec ella", ha explicat.

"El nostre pecat només és tenir diners a Andorra de l’herència de l’avi Florenci", ha assegurat Josep Pujol al·legant que la seva família no està vinculada amb cap delicte de frau fiscal.

Tot i això ha admès que "una part del país es pot sentir decebuda amb els fets, però en aquell moment no hi havia més opcions, si s'hagués sabut que el meu pare tenia tants diners mai hauria estat president". "És un sacrifici que vam fer pel país", ha afegit.
Andbank ens va dir que els fèiem nosa

Sembla ser que l'any 2010 Andbank va demanar a la família Pujol que tanquessin tots els seus comptes, i per aquest motiu van traslladar els diners a BPA (Banca Privada d'Andorra). "Aquesta és la única vegada que la meva mare ha anat a Andorra per un tema relacionat amb els diners. Va tancar un compte i en va obrir un altre".

El fill de l'expresident ha explicat que els bancs andorrans "s'estan llençant pedres entre ells" i com a conseqüència la seva família està pagant els plats trencats. També ha volgut afegir que la BPA està passant informació falsa com per exemple la carta de la mare superiora.

Pel que fa a la quantitat de diners regularitzats dels membres del clan Pujol Ferrusola ha volgut deixar clar que té cadascú: la seva mare i els seus germans Pere, Mireia i Oleguer tenien un total de 4,3 milions. L'Oriol ho tenia tot regularitzat, i ell (Josep) 2,5 milions. Pel que fa al Jordi Pujol Júnior assegura que no tenia res perquè els deutes eren molt alts. " El Jordi no tenia res regularitzat però tot i això està a la presó", ha manifestat Josep Pujol.


La mare superiora

 

Pel que fa a l'escrit on Marta Ferrusola es fa dir "mare superiora" i es refereix al responsable bancari com a "reverend mossèn", Josep Pujol ha assegurat que "la mare no reconeix l’escrit, tot i això la lletra s’assembla a la seva”. Per justificar-ho ha afegit que l'escrit està signat amb el nom de 'Marta' i que les notes del banc no es signen amb un nom propi.

Segons Josep Pujol, el tema de la "mare superiora" sorgeix un dia en que Júnior va anar a Andorra i va considerar que Josep Maria Pallerola (gestor dels comptes de la família) tenia cara de mossèn. A partir d'aquí es va crear una broma entre els familiars i personal del banc.

Sobre aquest tema, finalment ha que la seva mare, Marta Ferrusola, va destruir part de la carta de la suposada deixa de l'avi Florenci, perquè l'objectiu era mantenir els diners "opacs", ja que "no es podia explicar que els fills de Pujol tenien diners a Andorra".


Operació Catalunya

Pujol ha situat tot el cas de suposat frau en l'àmbit de la operació Catalunya, i ha dit que el principal responsable és Jorge Moragas, cap de gabinet del president Rajoy. Assegura que el Ministeri de l'Interior els "vigilava" i que li van dir que si el seu pare (l'expresident) feia unes declaracions contra el procés independentista podria arreglar la situació. "Com que s'hi va negar ha hagut de patir conseqüències".

"Qui ho organitza tot és Jorge Moragas, que no deixa de ser Rajoy, i ell és qui més mana a la Moncloa", ha decalrat. De fet, ha explicat que en algun moment ell i Moragas van ser amics, però com que aquest últim creu que la cara del procés català és Jordi Pujol, "té la missió d'aniquilar el procés sobiranista", ha conclòs.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-5-2017)

HEM DE TORNAR A AGAFAR LA INICIATIVA EN EL LLENGUATGE: EL 55% DELS VOTS VÀLIDS VAN VOTAR INDEPENDÈNCIA A LES DARRERES ELECCIONS

Per Ramon Serra, editor

La guerra psicològica amb Espanya pot ser un element decisiu en el procés. Tots sabem que els tancs no poden tornar a entrar per la Diagonal de Barcelona, però avui dia els "tancs" econòmics, judicials, polítics, mitjans de comunicació,etc són les armes més perilloses. I com que l'Estat neda en l'abundància nosaltres hem d'optimitzar tots els pocs recursos que tenim al nostre abast.

La pel·lícula que ens fem mentalment sobre com gestionar el procés és la base que ens guia de cara al futur. D'aquí ve que l'independentisme ha de saber portar la iniciativa i no fer-nos gols en pròpia porta.

Les darreres eleccions "autonòmiques" van proporcionar-nos una majoria independentista en escons:72. Es va dir que com que no era possible celebrar un referèndum es proclamaria la independència amb una majoria d'escons. Després per recomanacions internacionals i altres observacions que no cal ni citar per no obrir els ulls dels nostres enemics es va tornar a incidir que primer s'havia de celebrar el referèndum. Fins aquí el relat del procés, agradi o no agradi.

Ara bé, el gol en pròpia porta va arribar la mateixa nit electoral quan Antonio Baños (CUP) va afirmar que com que no s'havia aconseguit una majoria de vots (47,8%) no es podia declarar la independència. Aquesta xifra totament falsa com ara intentaré demostrar s'ha repetit com un mantra per part de gairebé tothom, inclosos els polítics independentistes. S'ha d'eixamplar la base, es va dir, com si aquesta no fos suficient.

Jo m'he esforçat a desmentir la teoria de Baños que tant mal ha fet i està fent. Per fortuna, Sala i Martín amb molta més audiència que jo ha arribat a les mateixes conclusions: les eleccions del 2015 no solament es van guanyar en escons sinó també en vots. Si hagués estat un referèndum, només compten el "sí" i el "no". Per tant, l'11% que van votar partits que ni són partidaris de la independència ni que deixen de ser-ho, els vots en blanc, els nuls i altres opcions queden anul·lats. Aleshores resulta que el resultat final és 55% dels vots a favor del "sí" i 45 % del "no". Per què no s'ha comptat així? És que no tenim costum de fer referèndums? Ningú no ha llegit el procés d' Escòcia? Per què s'ha sumat els vots dels indecisos a la causa del "no " ?

Es més, fins i tot si es diu que només el 47,8% va votar per la independència s'ha de dir immediatament que bastants menys, només el 39,17% va votar per restar a Espanya. Per tant, sempre hem de dir que hem guanyat en escons i també en vots i que ni el 40% és partidari de continuar a l'Estat.

És per això que celebro amb goig la confirmació de la meva tesi per part de Sala i Martín que també ha afirmat molt clarament que si l'Estat no ens deixa celebrar un referèndum l'endemà mateix hi ha d'haver una declaració unilateral d'independència. Tenim tots els requisits democràtics a favor i no hem d'anar a remolc de l'Estat. Les urnes ens avalen de totes totes i som nosaltres qui hem de marcar el camí. Res de veure què passa si no és possible celebrar el referèndum, perquè la D.U.I. ens espera.

La iniciativa del relat ha de tornar a les nostres mans. No ens deixem entabanar més. O referèndum o declaració unilateral d'independència. Les cartes estan ben marcades. Una cosa és el joc de la botifarra i l'altra el joc de la "morcilla" com diuen Ciudadanos.

(19-4-2017)

Visites Rebudes

05776379