EL GOVERN LAMENTA LA IGNORÀNCIA DARRERE LA DENÚNCIA DELS LLIBRES ESCOLARS

Desconcert és la reacció del Govern de la Generalitat a l’encàrrec del Ministeri d’Educació de revisar els continguts dels manuals escolars d’Història i Geografia. La revisió arrenca d’una denuncia d’Acció per la Millora de l’Ensenyament Secundari (AMES) un sindicat gairebé inexistent a Catalunya i sense representativitat a Espanya. La seva denúncia es basa en un pintoresc recull dels “plantejaments amb clara intencionalitat d’adoctrinament ideològic partidista” que el sindicat troba en alguns manuals.

El secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, ha demanat a l'alta inspecció un "informe detallat" sobre els manuals per veure si vulneren "la normativa vigent".

L’autor o autors del document esmentat i, per extensió el Ministeri que se’n refia, “no coneixen bé el marc normatiu”, expliquen al Govern. “No és l’administració educativa qui decideix quins materials fa servir cada centre. Ja fa anys que va desaparèixer l’informe favorable previ per autoritzar llibres de text [del què parla AMES] perquè es considera que n’hi ha prou amb la professionalitat dels responsables d’elaborar el material docent”, afegeixen.

A més a més, “els exemples que surten són unes pàgines determinades, descontextualitzades. Cal entendre tot el contingut del llibre, i en una etapa [Primària, Secundària] completa”. El Govern “respecta aquest sindicat i el seu posicionament, però no el compartim” i voldria “ser correspost amb objectivitat i rigor”.
Desconfiança

El Govern vol insistir en que “dol la desconfiança sobre la professionalitat dels docents” i que el sector editorial s’ocupa dels manuals escolars “amb gran responsabilitat”.

Són els mestres els que fan servir aquests materials docents i ells i les escoles són qui millor sap triar entre l’oferta de les editorials allò que convé als seus alumnes, segons l’argumentari de l’Executiu. “Tenim plena confiança que els docents no fan cap ús malintencionat de cap material o eina pedagògica”.

Al Govern li queda el dubte sobre les intencions amb què el ministeri encarrega aquesta revisió. “Sobren grans titulars. Les administracions han d'afavorir que els centres treballin amb tranquil·litat i no crear polèmiques”.

Tirar endavant la revisió dels llibre tindrà altres conseqüències, segons han insinuat fonts del Govern. “Ho hem sabut a través dels mitjans”, s’han queixat. “Si aquest és el costum i la primera decisió del ministeri fruit dels treballs de la subcomissió del pacte educatiu, malament comencem”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-5-2017)

PASSI ELQUE PASSI, MAI NO HI HAURÀ UNA ENTESA CORDIAL AMB ESPANYA I MENYS AMB EL POBLE ESPANYOL

Per Ramon Serra, editor

S'acosta l'hora de la veritat. S'acosta el dia referèndum i el govern n'ultima tots els preparatius intentant que els funcionaris no rebin per les amenaces de d'Estat en reclutar voluntaris per a les meses electorals i també facilitant que la gent voti en aquells indrets, sobretot feus del poder socialista, en què els Ajuntaments ho impediran o no ho posaran fàcil.

Aleshores, què pot passar? Aquesta és la pregunta del milió. Sobretot cal tenir por de la por, que pot ser el nostre enemic màxim. Tot i que avui dia els mètodes moderns d'intimidació són molt potents, a hores d'ara a ningú no li passa pel cap que els tancs tornin a entrar per la Diagonal de Barcelona. A partir d'aquí els espanyols són capaços de tot: inhabilitació de polítics, intervenció de l'anomenada "autonomia", control del Mossos, clausurar " manu militari " els col·legis electorals...En fi, tota una gama de repressions que us podeu imaginar .I potser encara ens quedarem curts.

Tot amb tot, som milers les persones que no ens quedarem de braços plegats, passi el que passi i petit qui peti. Les protestes al carrer, una acampada contínua davant el Parlament i altres formes de protesta que aniran sortint seran el pa nostre de cada dia. De la nostra capacitat de resistència i de la mobilització del carrer dependrà molt el resultat final. No hem d'oblidar que com deia Macià "Catalunya només ens té a nosaltres" perquè els Estats acostumen a ser molt cauts i no reconeixen cap independència fins a misses dites. Tampoc tindrem cap aliat en les institucions europees dominades pel PP. Per tant, tot comença i acaba amb nosaltres.

Dit això aneu a saber si de grat o per força hi haurà tard o d'hora alguna mena d'acord amb l'Estat de forma forçada . Que ningú no oblidi que amb Espanya no és possible cap acord durador i els pocs períodes de llibertat que hi ha hagut al llarg dels segles sempre han acabat malament. Espanya només cedeix quan es veu acorralada. No sap pas què vol dir això de negociar. Com deia Camilo José Cela, el castellà només sap imposar-se però no convèncer. Ha estat una constant al llarg de la història i no sembla pas que ara vagi a canviar. Quan a una persona o a un poble se l'enganya una vegada la culpa és de l'enganyador, però si t'enganyen dues vegades aleshores la culpa és teva. Amb Espanya ni aigua. I si per naps o per cols calgués una entesa penseu que aquesta sempre serà forçada i mai serà un tracte entre iguals i que surti del cor. Qualsevol concessió que ens puguin fer serà una misèria i sempre amb la seguretat que al cap de poc temps tornaríem a tenir els mateixos problemes.

I si amb l'Estat mai no hi haurà una entesa com cal menys n'hi haurà amb el poble espanyol. En efecte, arriba l'hora de començar a dir les coses pel seu nom. Sembla que tota la catalanofòbia que estem vivint només vingui de l' Estat i que els espanyols sigui uns angelets. Res més lluny de la realitat. Cert que estan emmagzinats pels mitjans de comunicació de Madrid, però els fets són els fets. A veure si deixem de ser políticament correctes i diem pa al pa i vi al vi. Mai a Espanya no hi havia hagut tant d'odi contra els catalans, especialment contra la nostra llengua que sempre ha estat la gran amenaça, segons ells. I no pararan fins a destruir-nos o deixar-nos residualitzats. Cert també que hi ha algunes minories que intenten veure les coses d'una altra manera. Però en són l'excepció i a hores d'ara no podem trabucar la realitat i si són polítics no tenen cap capacitat de ser una força decisiva.

Per tant, cal esmolar ben bé les eines ara que som al juny. No hem de tenir por de res, perquè passi el que passi no podran pas, per exemple, tancar les xarxes socials. Com més repressió, més independentisme. Tot és qüestió de deixar madurar la fruita, bé que no caldrà collir-la si no ha arribat el seu temps ni menys deixar-la abandonada i que es podreixi si no arriba al punt de l'1 d'octubre.

(14-6-2017)

Visites Rebudes

05971410