CONSELLERA BORRÀS: " O INDEPENDÈNCIA O DECADÈNCIA "

Tres dies després que la fiscalia impulsés una querella contra ella i el secretari general del departament, Francesc Esteve, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, l'ha considerat pròpia d'un "estat d'excepció" i l'ha situat com a símptoma que la democràcia espanyola ha "emmalaltit". Per això, ha defensat que cal celebrar un referèndum que resolgui la dicotomia –que ja va plantejar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fa setmanes– entre "independència o decadència".

La consellera, amb un passat lligat al món de la farmàcia, ha estat preguntada sobre quin medicament receptaria a l'Estat, i amb un punt d'ironia ha afirmat que li recomanaria que "es prengui una til·la" i s'assegui a dialogar. "Hi ha símptomes que es resolen sense medicament, només amb una consulta, parlant amb el metge", ha continuat.

Borràs ha criticat la "utilització i manipulació barroera de la justícia" que fa el govern espanyol, i ha censurat tant "la persecució de les idees", en el cas de la mesa del Parlament, com "el surrealisme que significa dir que el Govern no pot comprar urnes".

 

En un esmorzar col·loqui organitzat pel Fórum Europa en què ha rebut el suport de bona part dels consellers del PDECat al Govern –no hi ha anat cap representant d'ERC–, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la coordinadora general del seu partit, Marta Pascal, Borràs ha tornat a criticar que s'assabentés de la querella a través dels mitjans de comunicació i no la rebés fins més tard, i ha avisat que "la justícia no ha de fer la feina de la política".

Malgrat la querella, la consellera ha insistit que el Govern "té la voluntat decidida" de complir el mandat democràtic rebut i celebrar un referèndum. Una votació que, ha insistit, el Govern vol que sigui pactada amb l'Estat. "La democràcia sempre està per sobre de la llei, i els problemes polítics només poden tenir solucions polítiques", ha apuntat.

El dia després que el Parlament instés el Govern a reclamar l'aval de la Comissió de Venècia al referèndum, preguntada sobre si espera la implicació de la comunitat internacional per donar sortida a la situació a Catalunya Borràs s'ha mostrat contundent: "No podem estar pendents que Europa ens resolgui la situació".

 

Núria Marín afirma que "la llei no és la solució, sinó la intel·ligència i el diàleg"

 

L'encarregada de presentar la consellera ha estat, curiosament, una dirigent del PSC. L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat –la ciutat de Borràs– ha reconegut que aquesta ha estat "una setmana dura i complicada" per a la consellera. Després de subratllar que "en el tema nacional" els plantejaments de totes dues no coincideixen, Marín ha enaltit la "intel·ligència i capacitat d'acord" de Borràs. "Sé que la llei no és la solució, sinó la intel·ligència i el diàleg polític", ha apuntat.

Informa:ARA.CAT (19-5-2017)

HEM DE TORNAR A AGAFAR LA INICIATIVA EN EL LLENGUATGE: EL 55% DELS VOTS VÀLIDS VAN VOTAR INDEPENDÈNCIA A LES DARRERES ELECCIONS

Per Ramon Serra, editor

La guerra psicològica amb Espanya pot ser un element decisiu en el procés. Tots sabem que els tancs no poden tornar a entrar per la Diagonal de Barcelona, però avui dia els "tancs" econòmics, judicials, polítics, mitjans de comunicació,etc són les armes més perilloses. I com que l'Estat neda en l'abundància nosaltres hem d'optimitzar tots els pocs recursos que tenim al nostre abast.

La pel·lícula que ens fem mentalment sobre com gestionar el procés és la base que ens guia de cara al futur. D'aquí ve que l'independentisme ha de saber portar la iniciativa i no fer-nos gols en pròpia porta.

Les darreres eleccions "autonòmiques" van proporcionar-nos una majoria independentista en escons:72. Es va dir que com que no era possible celebrar un referèndum es proclamaria la independència amb una majoria d'escons. Després per recomanacions internacionals i altres observacions que no cal ni citar per no obrir els ulls dels nostres enemics es va tornar a incidir que primer s'havia de celebrar el referèndum. Fins aquí el relat del procés, agradi o no agradi.

Ara bé, el gol en pròpia porta va arribar la mateixa nit electoral quan Antonio Baños (CUP) va afirmar que com que no s'havia aconseguit una majoria de vots (47,8%) no es podia declarar la independència. Aquesta xifra totament falsa com ara intentaré demostrar s'ha repetit com un mantra per part de gairebé tothom, inclosos els polítics independentistes. S'ha d'eixamplar la base, es va dir, com si aquesta no fos suficient.

Jo m'he esforçat a desmentir la teoria de Baños que tant mal ha fet i està fent. Per fortuna, Sala i Martín amb molta més audiència que jo ha arribat a les mateixes conclusions: les eleccions del 2015 no solament es van guanyar en escons sinó també en vots. Si hagués estat un referèndum, només compten el "sí" i el "no". Per tant, l'11% que van votar partits que ni són partidaris de la independència ni que deixen de ser-ho, els vots en blanc, els nuls i altres opcions queden anul·lats. Aleshores resulta que el resultat final és 55% dels vots a favor del "sí" i 45 % del "no". Per què no s'ha comptat així? És que no tenim costum de fer referèndums? Ningú no ha llegit el procés d' Escòcia? Per què s'ha sumat els vots dels indecisos a la causa del "no " ?

Es més, fins i tot si es diu que només el 47,8% va votar per la independència s'ha de dir immediatament que bastants menys, només el 39,17% va votar per restar a Espanya. Per tant, sempre hem de dir que hem guanyat en escons i també en vots i que ni el 40% és partidari de continuar a l'Estat.

És per això que celebro amb goig la confirmació de la meva tesi per part de Sala i Martín que també ha afirmat molt clarament que si l'Estat no ens deixa celebrar un referèndum l'endemà mateix hi ha d'haver una declaració unilateral d'independència. Tenim tots els requisits democràtics a favor i no hem d'anar a remolc de l'Estat. Les urnes ens avalen de totes totes i som nosaltres qui hem de marcar el camí. Res de veure què passa si no és possible celebrar el referèndum, perquè la D.U.I. ens espera.

La iniciativa del relat ha de tornar a les nostres mans. No ens deixem entabanar més. O referèndum o declaració unilateral d'independència. Les cartes estan ben marcades. Una cosa és el joc de la botifarra i l'altra el joc de la "morcilla" com diuen Ciudadanos.

(19-4-2017)

Visites Rebudes

05776366