L'ESTAT REBUTJA UTILITZAR ELS MOSSOS D'ESQUADRA ALS CONTROLS DE SEGURETAT DEL PRAT

La Generalitat ha posat aquest divendres a disposició de l'Estat la presència dels Mossos d'Esquadra als controls de seguretat. La proposta s'ha donat després que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, anunciés que l'Estat intensificarà la presència de la Guàrdia Civil als controls de seguretat de l'aeroport del Prat per contrarestar la vaga indefinida convocada pels treballadors d'Eulen a partir d'aquest dilluns.

Representants del Govern espanyol i la Generalitat s'han reunit aquest divendres per abordar la situació als controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona, que el proper dilluns s'enfrontarà a una vaga indefinida. En aquesta reunió, el conseller de l'Interior, Joaquim Forn, ha posat a la disposició del Govern espanyol la presència dels Mossos d'Esquadra als controls de seguretat, una oferta que ha estat rebutjada per aspectes de competències.

"Agraïm la tasca dels Mossos d'Esquadra i el compromís de disposar dels efectius necessaris. Tot i això, nosaltres ens ocuparem, com ens correspon, de la part que fa referència al pas per filtres de seguretat", ha assegurat de la Serna. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que la Generalitat reforçarà "la presència dels Mossos allà on té competències", la zona externa de l'aeroport, i ha mantingut l'oferiment al ministeri "per les actuacions que facin falta".
48 hores per acceptar l'oferta de la Generalitat

En referència a l'opció de recórrer a l'arbitratge obligatori per resoldre el conflicte, Rull ha donat 48 hores al Comitè de Vaga per celebrar una nova assemblea i sotmetre a votació si s'accepta o no la proposta de la Generalitat. "La Generalitat ja ha fet un requeriment perquè es torni a reunir l'assemblea per votar la proposta de mediació. Si no s'accepta, s'obrirà la porta a anar al laude arbitral obligatori", ha assegurat el conseller.

L'assemblea dels treballadors d'Eulen es va celebrar aquest dijous tot i que, lluny de sotmetre a votació la proposta de la Generalitat, van valorar diverses alternatives que en cap moment havien estat sobre la taula de negociació. És per això que tant el Govern espanyol com la Generalitat han insistit en què es convoqui una nova assemblea per votar si s'accepta o no la proposta resultat de la mediació.

En cas que finalment no s'accepti, "s'obrirà la porta a un laude d'arbitratge". La Generalitat considera que aquesta competència recau sobre l'Estat, en tant que d'ell també depèn la gestió de l'aeroport. De la Serna ha assegurat que cal estudiar on resideixen les competències però que, si recauen en l'Estat, en cap cas "suposarà una trava" iniciar aquest procediment.
Més informació als passatgers

En aquesta mateixa reunió la Generalitat ha traslladat al Govern espanyol la necessitat de reforçar els mecanismes d'informació, una petició que ha estat ben rebuda per part del ministre. "Seguirem reforçant les tasques de comunicació per part d'AENA per evitar aglomeracions", ha respost de la Serna.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-8-2017)

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Alguns catalans no s'adonen que Espanya vol liquidar Catalunya"

"El somni de la vicepresidenta" és un magistral article d'Andreu Mas-Collell publicat al diari Ara Exposa les quatre fases endegades per l'Estat espanyol per liquidar Catalunya. Hi ha catalans que no en són conscients. Segueix el text implecable d'Andreu Mas-Collell...

Sembla que la vicepresidenta Sáenz de Santamaría va comentar al diputat Jordi Xuclà que el govern espanyol guanyaria per 10 a 0 el conflicte que culmina l’1-O. Crec, però, que l’ambició de guanyar per 10 a 0 va molt més enllà. El PP vol guanyar per 10 a 0 la guerra que va endegar ja fa molt temps per recuperar l’Espanya unitària de sempre, trasbalsada per la transició post-Franco (com ja va passar el 1931). Un advertiment: no crec que l’opinió espanyola, ni la de les seves elits, sigui homogènia. No menystindria les diferències entre el PP i el PSOE o Podem. Ni la varietat d’actituds envers Catalunya entre la gent de dretes, com tampoc entre la gent d’esquerres. Però, dit això, també és clar que, lamentablement, la dreta profunda i essencialista ha marcat l’agenda i domina, de llarg, el discurs i la iniciativa política.

El concepte d’Estat que encarna el PP simplement no pot tolerar la diferència. No pot tolerar ni Gibraltar. El PP vol viatjar al passat i vol arrossegar-nos amb ells. Des de la seva primera majoria absoluta, l’any 2000, estan en campanya permanent per aquest objectiu. I, com he dit, volen guanyar per 10 a 0. La seva estratègia de campanya té quatre fases.

La primera és recentralitzar i liquidar de facto l’estat de les autonomies. En aquesta tasca han avançat molt. Penseu, per exemple i significativament, que el primer que va fer el nou govern del PP l’any 2011 va ser avortar el procés que podria haver portat a la gestió individualitzada de l’aeroport del Prat. Però potser el més notable, i més recent, és la tristíssima feina de la comissió d’experts sobre el sistema de finançament, que, amb les excepcions de la discrepància total de les Balears i la no presència de Catalunya, es podria resumir a donar carta blanca al ministeri a canvi de res, ni de quatre llenties. Ha estat patètic.

La segona, que els està sent més difícil, és domesticar Catalunya per encabir-la en el model unitari. Aspiren que Catalunya sigui com una regió francesa i Barcelona com Lió. Les regions franceses no només depenen en tot de París sinó que són felices de dependre de París. Això és el que somien els dirigents del PP. I pel que fa a la llengua, només cal mirar el que promouen a València i a les Balears: la folklorització i la degeneració cap a un patois. Que ningú es cregui que quan hagin liquidat l’estat de les autonomies permetran una excepció catalana. Van fer el cafè per a tothom per evitar-ho (“Catalunya és una nació i per tant nosaltres també”) i ara el retiren amb la mateixa intenció (“No som una nació i per tant Catalunya tampoc”).

Si aconsegueixen liquidar la diferència catalana llavors la tercera fase serà la laminació de l’autonomia basca. No sé si a Euskadi en són conscients, però la garantia de la seva excepcionalitat és la resistència catalana. Ara el PP dissimula (Ciutadans menys) perquè li convé. Però per a l’essencialisme de l’estat unitari no hi ha res consolidat. No hi ha excepcions.

I la quarta fase -de fet, no tant una fase com una faceta permanent d’activitat-és l’engrandiment de Madrid. Per al centralisme el tracte diferent de la capital no és una excepció, és l’arquitectura política natural. Això es porta a extrems exacerbats. No se’n té prou amb la capital acumulant totes les institucions de l’Estat. També es vol que tingui les millors infraestructures i que sigui l’hàbitat propi dels rics i dels centres de decisió econòmica. I per això cal que Madrid pugui tenir un règim fiscal més favorable que les províncies. De les recomanacions de la comissió d’experts del finançament n’hi ha una de sensata: harmonitzar l’impost de successions. No ho faran. Al contrari, és previsible que el proper sistema de finançament consagri l’excepcionalitat fiscal (perdó: la preeminència deguda) de Madrid.

I aquí és on pretenen arribar. És el camí que creuen que se’ls obre decisivament si en el conflicte de l’1-O guanyen per 10 a 0. Tinc amics que pensen que hem anat massa ràpid, que l’associació amb la CUP és problemàtica, que amb els resultats del 27-S no havíem de posar dates. En definitiva: que hem comès errors. Jo els dic que puc compartir aquests judicis però que ni ells ni jo volem, ara i aquí, que la vicepresidenta efectivament guanyi per 10 a 0. I això vol dir que el dia 1 d’octubre cal que es desplegui una gran, i pacífica, demostració de dignitat democràtica, i que estiguem en condicions de llevar-nos, el 2 d’octubre, amb el cap i la moral ben alts.

Informa:ARA.CAT (9.8-2017)

 

 

 

Visites Rebudes

06063014