" NO NOS MOVERÁN ": LA GUÀRDIA CIVIL DE TOT ESPANYA PREPARA UNA OPERACIÓ DE RESISTÈNCIA A CATALUNYA


“No nos moverán”. Operación de resistencia de la Guardia Civil en Cataluña

Los agentes y las asociaciones profesionales preparan una concentración para responder a la campaña de acoso de los independentistas. Está prevista la llegada de compañeros de otras regiones

La Guardia Civil y sus agentes destinados en Cataluña se han convertido en uno de los principales blancos de las iras de los partidos y plataformas independentistas. Desde finales de julio, la campaña de acoso contra el Instituto Armado ha ido en aumento, lo que ha provocado la puesta en marcha de una operación de resistencia por parte de los uniformados.

Las presiones a los guardias civiles comenzaron en forma de pintadas en las proximidades del cuartel de Travessera de Gràcia, en Barcelona. Tal y como se contó en estas páginas, la plataforma Endavant fue la autora de las mismas, que incluían mensajes de todos los tipos: “Que se vayan”, “Fuera, “Os quedan 89 días”...

Esta organización justificó su ofensiva asegurando que Cataluña está inmersa en una“guerra brutal con el Estado”, que se traduce en forma de “represión” de la Guardia Civil “contra el independentismo”.

Unas tesis que, tras conocerse los interrogatorios del Instituto Armado a funcionarios del Govern por la preparación del referéndum, hicieron suyas los dirigentes de la CUP. El partido de extrema izquierda, de hecho, decidió impulsar una manifestación, el pasado lunes, contra la presencia de la Guardia Civil en Cataluña.

La movilización, convocada frente al citado cuartel de Barcelona, finalizó sin incidentes de gravedad, aunque con un gran número de mensajes y cánticos hostiles contra los guardias civiles. Tras una pancarta con el lema “No callaréis la voz de un pueblo”, la CUP movilizó a 200 personas que obligaron a los Mossos a activar un despliegue especial.


La Guardia Civil reacciona

 

Esa concentración ha sido considerada por las asociaciones profesionales de la Guardia Civil y los propios agentes como “la gota que ha colmado el vaso” de la paciencia de los miembros del Instituto Armado desplegados en Cataluña. Justo en unos días en los que, además, van a ser requeridos para hacerse con la seguridad de El Prat ante la huelga de Eulen. Un punto de inflexión que, según las fuentes consultadas por El Confidencial Digital, va a tener consecuencias.

En concreto, explican a este diario desde Unión Guardias Civiles, los agentes y las diferentes asociaciones han consultado a sus abogados y servicios jurídicos para llevar a cabo una respuesta reivindicativa que no sea objeto de sanción posterior.

Así las cosas, la intención de los guardias civiles es convocar, en las próximas fechas, una concentración pacífica de agentes para mostrar su rechazo a la campaña de acoso que están sufriendo en Cataluña y para transmitir un mensaje claro: “De aquí no vamos a movernos porque representamos a la ley”.


‘Refuerzos’ de otras regiones

 

Esa concentración a modo de respuesta a las presiones independentistas contará, además, con el “refuerzo” de compañeros de otras comunidades autónomas.

Desde Unión Guardias Civiles se asegura a ECD que “compañeros destinados en comandancias próximas ya nos han confirmado su intención de acercarse a Barcelona en el momento que se convoque la concentración para solidarizarse con los que trabajan allí”.

Esa “contramanifestación”, afirman las fuentes consultadas, va a seguir el modelo de la realizada el pasado mes de febrero en Manresa, cuando los compañeros destinados en esa localidad también sufrieron una campaña de acoso.

Entonces, “nuestra operación de resistencia funcionó y ahora queremos repetirla, se ponga la CUP como se ponga”, advierten.

Informa:ELCONFIDENCIALDIGITAL.CAT (11-8-2017)

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Alguns catalans no s'adonen que Espanya vol liquidar Catalunya"

"El somni de la vicepresidenta" és un magistral article d'Andreu Mas-Collell publicat al diari Ara Exposa les quatre fases endegades per l'Estat espanyol per liquidar Catalunya. Hi ha catalans que no en són conscients. Segueix el text implecable d'Andreu Mas-Collell...

Sembla que la vicepresidenta Sáenz de Santamaría va comentar al diputat Jordi Xuclà que el govern espanyol guanyaria per 10 a 0 el conflicte que culmina l’1-O. Crec, però, que l’ambició de guanyar per 10 a 0 va molt més enllà. El PP vol guanyar per 10 a 0 la guerra que va endegar ja fa molt temps per recuperar l’Espanya unitària de sempre, trasbalsada per la transició post-Franco (com ja va passar el 1931). Un advertiment: no crec que l’opinió espanyola, ni la de les seves elits, sigui homogènia. No menystindria les diferències entre el PP i el PSOE o Podem. Ni la varietat d’actituds envers Catalunya entre la gent de dretes, com tampoc entre la gent d’esquerres. Però, dit això, també és clar que, lamentablement, la dreta profunda i essencialista ha marcat l’agenda i domina, de llarg, el discurs i la iniciativa política.

El concepte d’Estat que encarna el PP simplement no pot tolerar la diferència. No pot tolerar ni Gibraltar. El PP vol viatjar al passat i vol arrossegar-nos amb ells. Des de la seva primera majoria absoluta, l’any 2000, estan en campanya permanent per aquest objectiu. I, com he dit, volen guanyar per 10 a 0. La seva estratègia de campanya té quatre fases.

La primera és recentralitzar i liquidar de facto l’estat de les autonomies. En aquesta tasca han avançat molt. Penseu, per exemple i significativament, que el primer que va fer el nou govern del PP l’any 2011 va ser avortar el procés que podria haver portat a la gestió individualitzada de l’aeroport del Prat. Però potser el més notable, i més recent, és la tristíssima feina de la comissió d’experts sobre el sistema de finançament, que, amb les excepcions de la discrepància total de les Balears i la no presència de Catalunya, es podria resumir a donar carta blanca al ministeri a canvi de res, ni de quatre llenties. Ha estat patètic.

La segona, que els està sent més difícil, és domesticar Catalunya per encabir-la en el model unitari. Aspiren que Catalunya sigui com una regió francesa i Barcelona com Lió. Les regions franceses no només depenen en tot de París sinó que són felices de dependre de París. Això és el que somien els dirigents del PP. I pel que fa a la llengua, només cal mirar el que promouen a València i a les Balears: la folklorització i la degeneració cap a un patois. Que ningú es cregui que quan hagin liquidat l’estat de les autonomies permetran una excepció catalana. Van fer el cafè per a tothom per evitar-ho (“Catalunya és una nació i per tant nosaltres també”) i ara el retiren amb la mateixa intenció (“No som una nació i per tant Catalunya tampoc”).

Si aconsegueixen liquidar la diferència catalana llavors la tercera fase serà la laminació de l’autonomia basca. No sé si a Euskadi en són conscients, però la garantia de la seva excepcionalitat és la resistència catalana. Ara el PP dissimula (Ciutadans menys) perquè li convé. Però per a l’essencialisme de l’estat unitari no hi ha res consolidat. No hi ha excepcions.

I la quarta fase -de fet, no tant una fase com una faceta permanent d’activitat-és l’engrandiment de Madrid. Per al centralisme el tracte diferent de la capital no és una excepció, és l’arquitectura política natural. Això es porta a extrems exacerbats. No se’n té prou amb la capital acumulant totes les institucions de l’Estat. També es vol que tingui les millors infraestructures i que sigui l’hàbitat propi dels rics i dels centres de decisió econòmica. I per això cal que Madrid pugui tenir un règim fiscal més favorable que les províncies. De les recomanacions de la comissió d’experts del finançament n’hi ha una de sensata: harmonitzar l’impost de successions. No ho faran. Al contrari, és previsible que el proper sistema de finançament consagri l’excepcionalitat fiscal (perdó: la preeminència deguda) de Madrid.

I aquí és on pretenen arribar. És el camí que creuen que se’ls obre decisivament si en el conflicte de l’1-O guanyen per 10 a 0. Tinc amics que pensen que hem anat massa ràpid, que l’associació amb la CUP és problemàtica, que amb els resultats del 27-S no havíem de posar dates. En definitiva: que hem comès errors. Jo els dic que puc compartir aquests judicis però que ni ells ni jo volem, ara i aquí, que la vicepresidenta efectivament guanyi per 10 a 0. I això vol dir que el dia 1 d’octubre cal que es desplegui una gran, i pacífica, demostració de dignitat democràtica, i que estiguem en condicions de llevar-nos, el 2 d’octubre, amb el cap i la moral ben alts.

Informa:ARA.CAT (9.8-2017)

 

 

 

Visites Rebudes

06063024