FINS I TOT EL CONSELL D'EUROPA CONDEMNA LA VIOLÈNCIA ESPANYOLA, MALGRAT LES PRESSIONS D'ESPANYA

L’Assemblea del Consell d’Europa ha condemnat avui la violència policíaca espanyola del referèndum del primer d’octubre i ha fet una crida al diàleg per a trobar una solució política a la crisi entre Catalunya i Espanya. A més, ha demanat la implicació de la comunitat internacional per a cercar una sortida.

En un debat d’alt nivell polític celebrat a Estrasburg sota el títol ‘La necessitat d’una solució política per a la crisi a Catalunya’, la majoria de diputats ha condemnat la repressió espanyola l’1-O i ha remarcat que la violència no és el camí. Alguns representants de l’estat espanyol han criticat l’acció de la Generalitat, acusant-la d’incomplir la llei. Per part sobiranista, ha intervingut el diputat del PDECat Jordi Xuclà.

No obstant això, només els representants d’Azerbaitjan, Turquia i Sèrbia han mostrat el seu suport ferm a l’argument de la integritat territorial esgrimit per Espanya. Alguns dels altres diputats s’hi han referit, però han posat l’èmfasi en la violència de la policia espanyola i en la necessitat de dialogar. A més, alguns han insistit que l’ordenament jurídic no pot estar sotmès a les demandes democràtiques.

El suís Manuel Tornare han reivindicat que ‘l’única sortida és un full de ruta que condueixi a la mediació’; el britànic Roger Gale ha citat l’exemple d’Escòcia afirmant que un referèndum com el que es va pactar al Regne Unit és també possible a l’estat espanyol. Per la seva banda, la suïssa Elisabeth Schneider-Schneiter ha posat el sistema federal del seu país com a model i ha dit que Suïssa està a la disposició de la mediació.

La parlamentària belga Pettra de Sutter ha criticat que el president espanyol, Mariano Rajoy, continuï fent servir paraules amenaçadores i l’ha avisat que aplicar el 155 seria ‘el pitjor que podria passar’. Alguns diputats, com Ganira Pashayeva, de l’Azerbaidjan, han fet referència a la necessitat de resoldre la situació amb diàleg però dins del marc de la integritat territorial.

Pressions espanyoles

 


El ministre d’Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, va reunir-se dilluns amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland, per a intentar evitar que es fes aquest debat sobre Catalunya a l’Assemblea del Consell d’Europa. No obstant això, les pressions del ministre espanyol no van tenir cap efecte.

Jagland va rebutjar en un debat previ aquesta setmana la idea d’una mediació internacional però va oferir, per contra, l’ajuda del Consell d’Europa en el camp del dret constitucional. En resposta a preguntes de membres de l’Assemblea dimarts, Jagland va emfatitzar la importància de resoldre el conflicte dins del marc constitucional espanyol o una ‘versió modificada de la constitució.

Diferència clara amb el debat al Parlament Europeu

 


A diferència del debat de fa uns dies al Parlament Europeu, en el qual intervenien els representants designats de cada grup polític, avui han parlat gairebé una trentena de diputats. A més, ho han fet sense estar subjectes a representar els grups polítics, és a dir, únicament es representaven a sí mateixos.

Això ha permès que s’escoltessin moltes veus crítiques amb la resposta violenta del govern espanyol al referèndum de l’1-O. Malgrat que no s’ha votat cap resolució, la majoria dels diputats han condemnat la repressió i han reivindicat el diàleg.

Informa:VILAWEB.CAT (12-10-2017)

ADÉU EUROPA: UN DIA MÉS AMB ESPANYA UN DIA MENYS DE VIDA

Per Ramon Serra, editor

Europa és a mans dels Estats i dels grans interessos internacionals. Tota la resta és pura demagògia. Drets humans? "Ne connais pas". Catalunya ho té tot en contra. Juncker ha dit clarament que la independència de Catalunya podria obrir les portes a altres " regions" a independitzar-se. Vet aquí la qüestió! Seria bonic que precisament tinguèssim una Europa dels Pobles i no pas una Europa dels Estats, però el poder d'aquests ho tritura tot, oi?.

D'altra banda, Rajoy mai no admetrà cap mediació perquè seria posar el " separatismo" catalán a la seva mateixa alçada. I això seria una "deshonra". També Macron ha assenyalat que no es pot posar en un pla igual dues coses diferents: l 'amo i l'esclau, Espanya i Catalunya, la força bruta i el pacifisme.

Diguem-ho una i mil vegades, mai dels mais hi pot haver cap acord amb Espanya. O marxem o quedem residualitzats, en el camí cap a la mort inevitable. Una " reforma" de la Constitució és una broma de mal gust, sobrtetot a mans del PP, PSOE i Albert (Primo de ) Rivera. En tot cas acabarem en un reformatori.

I encara que hi tarambanes, per dir-ho amb paraules suaus, que no ho poden o no volen veure-ho. Sortirem al carrer les vegades que faci falta. El carrer és la nostra gran arma contra la repressió, que serà inevitable. Per tant val més que plantem cara amb la DUI i amb una vaga general, si s'escau..

Veurem si després aquests panxacontents d' Europa continuen mirant-se el melic ben pagats pels Estats del terror en el qual s'ha convertit Europa. Només mouran fitxa si els forcem.

És pesar dir-ho tantes vegades, però ha de convertir-se en el nostre mantra: un dia més amb Epanya un dia menys de vida. Entesos , president Puigdemont ?

(13-10-2017)

Visites Rebudes

06415971