PUIGDEMONT: " L'ESTAT TÉ POR DE LA MIRADA DEL MÓN "

"L'Estat ha retirat l'ordre europea de detenció perquè ha tingut por", ha assegurat aquest dimecres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una roda de premsa a Brussel·les acompanyat de tots els consellers a l'exili. Segons Puigdemont, el que ha fet el Govern en clau sobiranista es basa en la "normalitat democràtica", i ha apuntat que l'ordre ha estat un "nyap jurídic". "És greu i irresponsable posar en marxa un mecanisme internacional d'aquesta dimensió sense que passi res de nou i després retirar-lo", ha constatat el dirigent independentista en un hotel a la capital belga des del qual ha indicat que el pas enrere del Tribunal Suprem obre el camí per retirar el 155.

Segons ell, els membres del Govern estan sent sotmesos a una "persecució política". "Si no fan una nova euroordre és perquè saben que això no és acceptable en la comunitat europea. Ens hem de preguntar per què Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Jordi Cuixart són a la presó. Quan no tenen jutges amics ni fiscals que afinen, i tenen mig món mirant-los, aleshores ja no són tan valents i saben que poden fer el ridícul", ha apuntat Puigdemont, que ha celebrat l'èxit -segons ell- de dur el conflicte legal català en l'esfera internacional a través de la justícia belga.

"Aquesta era una estratègia útil. Ara tenen por de la mirada del món. Es comença retirant l'euroordre i s'acaba retirant el 155 i la repressió", ha asseverat el president de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya a les eleccions del 21 de desembre.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (6-12-2017)

 

EL MUSEU DE LLEIDA: " QUE SE CONSIGA EL EFECTO SIN QUE SE NOTE EL CUIDADO "

 

'El museu de Lleida: “Conseguir el efecto y que no se note el cuidado”'

 

Antoni Bassas

Com que en política no hi ha res casual, avui, quan falten deu dies per a les eleccions, ha arribat el dia del trasllat de les obres d’art del Museu de Lleida reclamades per Sixena. No és casual: amb la Generalitat sotmesa al 155, l’Estat consuma una nova mesura de força política i jurídica que entra dins la categoria de l’“¡A por ellos!”.

Ara no repassarem tota la història de la reclamació de les obres d’art, però m’agradaria que es quedessin amb les explicacions que va donar el director del Museu de Lleida, ara fa un any, quan el vàrem entrevistar just davant de les obres avui embalades en direcció a Sixena.

Remarco la informació: les obres van ser dipositades per Sixena. El Museu de Lleida les ha conservat perfectament durant molts anys. I remarco el concepte de Sixena, Lleida, la Franja, com un espai geogràfic de contacte entre el català i el castellà; àrea de barreja, d’interessos compartits a la conca de l’Ebre; llocs on, fins fa anys, les fronteres dels bisbats no es corresponien amb les de les províncies, fins al punt que molts aragonesos de la Franja tenien el seu bisbe a Lleida perquè les parròquies del seu poble pertanyien al bisbat de Lleida. Ara els mateixos que diuen que no s’han de posar fronteres són els mateixos que la posen entre Catalunya i Aragó. Llegeix més...

Visites Rebudes

06674862