L'ANC ASSEGURA QUE LA MANIFESTACIÓ DE DEMÀ A BRUSEL·LES SERÀ LA MÉS GRAN QUE S'HA FET MAI EN AQUESTA CIUTAT

Els carrers de Brussel·les ja estan inundats de catalans amb bufandes, gorros i jaquetes grogues. La manifestació convocada per a aquest dijous al matí per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural reunirà milers de persones amb el lema en anglès " Europe, wake up" [Europa, desperta't], tot i que aquest dimecres l'ANC no ha volgut avançar cap previsió de participació.

A la web de la manifestació hi ha inscrites més de 40.000 persones, però el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, no ha volgut confirmar cap xifra. "Serà una xifra molt important", ha dit. Segons el número 2 de l'organització independentista, "a Brussel·les hi ha moltes manifestacions, però la de demà serà la més gran que s'hi ha fet mai".

La manifestació sortira del Parc del Cinquantenari i recorrerà el barri europeu fins a arribar a la plaça Jean Rey. Al final de la manifestació hi hauran discursos polítics per part del cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i la número 2 de la llista d'ERC per a les eleccions del 21-D, Marta Rovira. També hi parlaran eurodiputats.

Trobada amb Juncker

L'ANC ha revelat que ha demanat una reunió amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per denunciar la situació dels Jordis i demanar la implicació de la UE en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya si les forces sobiranistes obtenen la majoria el 21-D.

Segons Alcoberro, Juncker encara no els ha donat una resposta, però confien a poder celebrar la trobada. El president de la CE no ha volgut rebre cap president de la Generalitat en els últims cinc anys.

Informa:ARA.CAT (6-12-2017)

EL MUSEU DE LLEIDA: " QUE SE CONSIGA EL EFECTO SIN QUE SE NOTE EL CUIDADO "

 

'El museu de Lleida: “Conseguir el efecto y que no se note el cuidado”'

 

Antoni Bassas

Com que en política no hi ha res casual, avui, quan falten deu dies per a les eleccions, ha arribat el dia del trasllat de les obres d’art del Museu de Lleida reclamades per Sixena. No és casual: amb la Generalitat sotmesa al 155, l’Estat consuma una nova mesura de força política i jurídica que entra dins la categoria de l’“¡A por ellos!”.

Ara no repassarem tota la història de la reclamació de les obres d’art, però m’agradaria que es quedessin amb les explicacions que va donar el director del Museu de Lleida, ara fa un any, quan el vàrem entrevistar just davant de les obres avui embalades en direcció a Sixena.

Remarco la informació: les obres van ser dipositades per Sixena. El Museu de Lleida les ha conservat perfectament durant molts anys. I remarco el concepte de Sixena, Lleida, la Franja, com un espai geogràfic de contacte entre el català i el castellà; àrea de barreja, d’interessos compartits a la conca de l’Ebre; llocs on, fins fa anys, les fronteres dels bisbats no es corresponien amb les de les províncies, fins al punt que molts aragonesos de la Franja tenien el seu bisbe a Lleida perquè les parròquies del seu poble pertanyien al bisbat de Lleida. Ara els mateixos que diuen que no s’han de posar fronteres són els mateixos que la posen entre Catalunya i Aragó. Llegeix més...

Visites Rebudes

06674852