L'ASSEMBLEA SOBIRANISTA DE MALLORCA RECULL SIGNATURES PER EXIGIR ATENCIÓ EN CATALÀ A VUELING

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha iniciat una campanya de recollida de signatures a través del web change.org per exigir a la companyia Vueling "respecte i atenció en català per als passatgers". El motiu de la campanya és l'expulsió de dues passatgeres menorquines d'un vol Barcelona-Maó quan van parlar en català a una hostessa que pretenia que li parlessin en espanyol, i la negativa de Vueling a tornar-les l'import dels bitllets.

Des de l'ASM exigeixen que "les tripulacions amb origen o destí a terres de parla catalana sàpiguen català i tractin amb respecte els passatgers, i que la companyia es disculpi amb les passatgeres maltractades i perjudicades". La campanya ja és a prop de recollir les primeres 1.500 signatures.

Informa:ELMON.CAT (6-12-2017)

EL MUSEU DE LLEIDA: " QUE SE CONSIGA EL EFECTO SIN QUE SE NOTE EL CUIDADO "

 

'El museu de Lleida: “Conseguir el efecto y que no se note el cuidado”'

 

Antoni Bassas

Com que en política no hi ha res casual, avui, quan falten deu dies per a les eleccions, ha arribat el dia del trasllat de les obres d’art del Museu de Lleida reclamades per Sixena. No és casual: amb la Generalitat sotmesa al 155, l’Estat consuma una nova mesura de força política i jurídica que entra dins la categoria de l’“¡A por ellos!”.

Ara no repassarem tota la història de la reclamació de les obres d’art, però m’agradaria que es quedessin amb les explicacions que va donar el director del Museu de Lleida, ara fa un any, quan el vàrem entrevistar just davant de les obres avui embalades en direcció a Sixena.

Remarco la informació: les obres van ser dipositades per Sixena. El Museu de Lleida les ha conservat perfectament durant molts anys. I remarco el concepte de Sixena, Lleida, la Franja, com un espai geogràfic de contacte entre el català i el castellà; àrea de barreja, d’interessos compartits a la conca de l’Ebre; llocs on, fins fa anys, les fronteres dels bisbats no es corresponien amb les de les províncies, fins al punt que molts aragonesos de la Franja tenien el seu bisbe a Lleida perquè les parròquies del seu poble pertanyien al bisbat de Lleida. Ara els mateixos que diuen que no s’han de posar fronteres són els mateixos que la posen entre Catalunya i Aragó. Llegeix més...

Visites Rebudes

06674856