EL FOTOPERIODISTA BORRÀS IDENTIFICA UN VETERÀ HITLERIÀ DE LA DIVISIÓN AZUL AL COSTAT D'ALBIOL

El fotoperiodista Jordi Borràs ha identificat un membre de la División Azul al costat del president del PP de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol a la capçalera de la manifestació del Dia de la Constitució organitzada aquest dimecres a Barcelona pel moviment cívic Espanya i Catalans.

Es tracta de Fernando Quintilla Manresa, habitual dels actes de la ultradreta a Barcelona, ha detallat Borràs al seu compte de Twitter. La División Azul era una unitat de tropes voluntàries que el règim de Francisco Franco va posar a les ordres de Hitler a la Segona Guerra Mundial.

El de groc va lluitar sota les ordres de Hitler, el trobareu a totes les manis d’extrema dreta de BCN. El de vermell és del partit que governa Catalunya, via 155, tot i tenir un 8% dels sufragis catalans. Avui els dos defensen la Constitució espanyola… i li diuen democràcia #6D pic.twitter.com/4uN0JaPPLS
— Jordi Borràs (@jordiborras) December 6, 2017

Quintilla Manresa apareix també en aquest vídeo de Youtube, en una entrevista on afirma que la División Azul "no va ser nazi sinó anticomunista":

A la manifestació han participat diversos dirigents del PP de Catalunya, entre els quals Andrea Levy i Alberto Fernández Díaz, així com de Ciutadans. Crits de 'Puigdemont a la presó' i 'Catalunya és Espanya' han estat dos dels càntics més escoltats a la concentració, informa ACN.

Amb banderes espanyoles, catalanes i nombroses pancartes amb escrits com 'Golpistes feixistes' o 'Aïllar-se és empobrir-se', la manifestació ha sortit de la plaça Urquinaona, per recórrer tota la Via Laietana i acabar a la plaça de Sant Jaume. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 12.000 persones.

La pancarta de la capçalera tenia el lema 'Caminem Junts! Respecte i convivència' i davant de la comissaria de la policia espanyola els manifestants han cantat l'himne d'Espanya, han repartit petons als agents i han cridat 'Aquesta és la nostra policia'.

Informa:ELNACIONAL.CAT (6-12-2017)

EL MUSEU DE LLEIDA: " QUE SE CONSIGA EL EFECTO SIN QUE SE NOTE EL CUIDADO "

 

'El museu de Lleida: “Conseguir el efecto y que no se note el cuidado”'

 

Antoni Bassas

Com que en política no hi ha res casual, avui, quan falten deu dies per a les eleccions, ha arribat el dia del trasllat de les obres d’art del Museu de Lleida reclamades per Sixena. No és casual: amb la Generalitat sotmesa al 155, l’Estat consuma una nova mesura de força política i jurídica que entra dins la categoria de l’“¡A por ellos!”.

Ara no repassarem tota la història de la reclamació de les obres d’art, però m’agradaria que es quedessin amb les explicacions que va donar el director del Museu de Lleida, ara fa un any, quan el vàrem entrevistar just davant de les obres avui embalades en direcció a Sixena.

Remarco la informació: les obres van ser dipositades per Sixena. El Museu de Lleida les ha conservat perfectament durant molts anys. I remarco el concepte de Sixena, Lleida, la Franja, com un espai geogràfic de contacte entre el català i el castellà; àrea de barreja, d’interessos compartits a la conca de l’Ebre; llocs on, fins fa anys, les fronteres dels bisbats no es corresponien amb les de les províncies, fins al punt que molts aragonesos de la Franja tenien el seu bisbe a Lleida perquè les parròquies del seu poble pertanyien al bisbat de Lleida. Ara els mateixos que diuen que no s’han de posar fronteres són els mateixos que la posen entre Catalunya i Aragó. Llegeix més...

Visites Rebudes

06674838