EL FOTOPERIODISTA BORRÀS IDENTIFICA UN VETERÀ HITLERIÀ DE LA DIVISIÓN AZUL AL COSTAT D'ALBIOL

El fotoperiodista Jordi Borràs ha identificat un membre de la División Azul al costat del president del PP de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol a la capçalera de la manifestació del Dia de la Constitució organitzada aquest dimecres a Barcelona pel moviment cívic Espanya i Catalans.

Es tracta de Fernando Quintilla Manresa, habitual dels actes de la ultradreta a Barcelona, ha detallat Borràs al seu compte de Twitter. La División Azul era una unitat de tropes voluntàries que el règim de Francisco Franco va posar a les ordres de Hitler a la Segona Guerra Mundial.

El de groc va lluitar sota les ordres de Hitler, el trobareu a totes les manis d’extrema dreta de BCN. El de vermell és del partit que governa Catalunya, via 155, tot i tenir un 8% dels sufragis catalans. Avui els dos defensen la Constitució espanyola… i li diuen democràcia #6D pic.twitter.com/4uN0JaPPLS
— Jordi Borràs (@jordiborras) December 6, 2017

Quintilla Manresa apareix també en aquest vídeo de Youtube, en una entrevista on afirma que la División Azul "no va ser nazi sinó anticomunista":

A la manifestació han participat diversos dirigents del PP de Catalunya, entre els quals Andrea Levy i Alberto Fernández Díaz, així com de Ciutadans. Crits de 'Puigdemont a la presó' i 'Catalunya és Espanya' han estat dos dels càntics més escoltats a la concentració, informa ACN.

Amb banderes espanyoles, catalanes i nombroses pancartes amb escrits com 'Golpistes feixistes' o 'Aïllar-se és empobrir-se', la manifestació ha sortit de la plaça Urquinaona, per recórrer tota la Via Laietana i acabar a la plaça de Sant Jaume. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 12.000 persones.

La pancarta de la capçalera tenia el lema 'Caminem Junts! Respecte i convivència' i davant de la comissaria de la policia espanyola els manifestants han cantat l'himne d'Espanya, han repartit petons als agents i han cridat 'Aquesta és la nostra policia'.

Informa:ELNACIONAL.CAT (6-12-2017)

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07024079