PUIGDEMONT: " L'ESTAT HA ENTRAT EN CAMPANYA I TÉ TRES CANDIDATS, ALBIOL, ICETA I ARRIMADAS "

Poques hores després de conèixer-se la decisió del Tribunal Suprem de retirar l'ordre de detenció internacional contra el president Puigdemont i els quatre consellers que l'acompanyen a l'exili a Brussel·les, una decisió que el president ha considerat que respon a la por de l'Estat espanyol de quedar en evidència davant de la justícia belga, diversos representants de Junts per Catalunya s'han desplaçat a Brussel·les per fer un acte de campanya. Amb els consellers Ponsatí, Puig i Serret, el president de la Generalitat i cap de llista de JxCAT el 21D ha estat acompanyat pel president del PDeCAT i 129è president de la Generalitat, Artur Mas. No l'han pogut acompanyar els consellers Rull i Turull, que tot i haver quedat en llibertat, tenen prohibit sortir de l'Estat espanyol.

En un hotel de la capital belga, que demà al matí acollirà la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural, el president de la Generalitat i cap de llista de JxCAT ha agraït a tots els catalans que s'han hagut de quedar fora perquè l'aforament era ple, i ha assegurat que té la sensació "d'estar al nostre país, fins que toques de peus a terra i veus que et trobes a l'exili". Interromput en diverses ocasions pels crits de "president, president", Carles Puigdemont ha denunciat que l'Estat ha escampat "la por i l'amenaça permanent a Catalunya", amb una maquinària que implica "des del rei fins al darrer funcionari que vigila". "Aquesta és la seva normalitat, generar por i repressió, perquè no tenen arguments", ha asegurat.

Puigdemont, que ha denunciat que "ens porten a la presó o a l’exili per haver complert el nostre compromís amb els ciutadans, però nosaltres voldríem un país on complir els compromisos tingués premi", creu que aquesta politització de la justícia demostra que "qui està fora conceptualment de la UE no som nosaltres sinó ells". El candidat de JxCAT ha denunciat que el 21D la seva candidatura i la d'ERC no podran competir en igualtat de condicions a les urnes, perquè "l'Estat ha entrat en campanya i té tres candidats, Iceta, Albiol i Arrimadas, amb l'esperança que finalment hi ha algú que els blanqueja la trista pàgina de la història que han decidit escriure amb el 155 i la repressió". El candidat de JxCAT creu que "l'Estat -l'aparell polític, econòmic i mediàtic- ens està perseguint i empenyent a l'exili perquè creu que així empresonaran les nostres idees i les nostres institucions, però així no, no passaran".

El candidat ha agraït especialment la presència d'Artur Mas, de qui ha remarcat el seu compromís amb el procés i ha lamentat la persecució judicial que també pateix: "El vostre patrimoni està essent incautat de manera ignominiosa, i això aquí -a Brussel·les- no s'entén, no entenen que ens portin a l'exili o a la presó per haver complert un mandat. Això hauria de tenir premi i no càstig, posar en risc les nostres vides per donar compliment a un mandat, a Espanya significa anar a la presó o a l'exili", ha lamentat. Puigdemont també ha dit que "hi ha moments que marquen el final d'una era i el principi d'una altra, i això ho va fer el president Artur Mas, i ell sap què val el compromís de l'Estat i dels líders polítics espanyols, res. Mas forma part d'una llista massa llarga de presidents que han patit la repressió", ha en referència a la sentència del 9N, que l'ha inhabilitat i li ha imposat una fiança milionària.

També Mas

 

 

En la seva intervenció, el 129è president de la Generalitat ha remarcat que a hores d'ara, "el que més tem l'Estat és que la llista del president Puigdemont guanyi el 21D. Que no els surti gratis tot el mal que han fet a Catalunya", ha reclamat Artur Mas per demanar el vot per a la llista de JxCAT. Mas ha reivindicat que si s'ha arribat fins aquí és perquè els successius governs han intentat encaixar a Espanya sense èxit en diverses ocasions. "En els darrers vint anys, alguns de nosaltres ho hem provat tot, i tot vol dir tot. L'Estatut del 79, que no es va desenvolupar del tot, després va venir el nou Estatut i després la proposta de pacte fiscal. I a tot això, quina ha estat la resposta? L'Estatut va acabar al TC i el pacte fiscal no es va ni posar sobre la taula. Sempre hem arribat a topar contra una paret. Per tant, després d'haver-ho provat tot, tenim un projecte clar, el que vam defensar el 9N, el 27S, l'1-O i ara el 21D, arribar a fer de Catalunya un país normal que visqui tranquil", ha sentenciat, entre els aplaudiments dels assistents.

#21D #CAMPANYA ELECTORAL #CARLES PUIGDEMONT #JXCAT #BRUSSEL·LES

Informa:ELNACIONAL.CAT (6-12-2017)

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07024056