EL MINISTERI D'EXTERIORS CELEBRA LA PLURALITAT LINGÜÍSTICA AMB FALTES D'ORTOGRAFIA

El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha publicat un vídeo pedagògic per celebrar el dia de la Constitució on explica algunes de les característiques de l'estat espanyol. El vídeo detalla algunes de les peculiaritats de la Constitució i, entre altres coses, diu que l'estat espanyol reconeix diverses autonomies i que Espanya és un país "molt descentralitzat".

El vídeo també destaca la "pluralitat lingüística" i saluda en basc, gallec i català. Ho fa però amb faltes d'ortografia: accentua dia: "Bon día", escriu. El Ministeri d'Afers Exteriors continua posant èmfasi en la descentralització de l'estat i detalla que les diferents autonomies tenen competències en educació, salut, cultura i serveis socials. Assegura que tots els espanyols comparteixen unànimement els mateixos principis: solidaritat, igualtat, pluralitat política, llibertat i justícia. El vídeo descriu Espanya com un país desenvolupat, modern i segur.

Informa:ARA.CAT (7-12-2017)

EL MUSEU DE LLEIDA: " QUE SE CONSIGA EL EFECTO SIN QUE SE NOTE EL CUIDADO "

 

'El museu de Lleida: “Conseguir el efecto y que no se note el cuidado”'

 

Antoni Bassas

Com que en política no hi ha res casual, avui, quan falten deu dies per a les eleccions, ha arribat el dia del trasllat de les obres d’art del Museu de Lleida reclamades per Sixena. No és casual: amb la Generalitat sotmesa al 155, l’Estat consuma una nova mesura de força política i jurídica que entra dins la categoria de l’“¡A por ellos!”.

Ara no repassarem tota la història de la reclamació de les obres d’art, però m’agradaria que es quedessin amb les explicacions que va donar el director del Museu de Lleida, ara fa un any, quan el vàrem entrevistar just davant de les obres avui embalades en direcció a Sixena.

Remarco la informació: les obres van ser dipositades per Sixena. El Museu de Lleida les ha conservat perfectament durant molts anys. I remarco el concepte de Sixena, Lleida, la Franja, com un espai geogràfic de contacte entre el català i el castellà; àrea de barreja, d’interessos compartits a la conca de l’Ebre; llocs on, fins fa anys, les fronteres dels bisbats no es corresponien amb les de les províncies, fins al punt que molts aragonesos de la Franja tenien el seu bisbe a Lleida perquè les parròquies del seu poble pertanyien al bisbat de Lleida. Ara els mateixos que diuen que no s’han de posar fronteres són els mateixos que la posen entre Catalunya i Aragó. Llegeix més...

Visites Rebudes

06674857