L'ANC ES REPENSA PER EVITAR SER ENGOLIDA PELS COMITÈS DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA

Nou any, nova assemblea general (AGO) de l’ANC. I, per tant, nou full de ruta, que el Secretariat Nacional de l’entitat haurà de tramitar aquest dissabte per aprovar-lo en l’AGO prevista pel proper 18 de febrer. La comissió d’incidència política ha enllestit ja la proposta de “ponència de full de ruta 2018-2019”. Un document de cinc capítols que insta al nou secretariat a reformular l’Assemblea per fer-la més operativa en l’etapa “d’implementació de la República”. Un senyal clar i inequívoc amb què l’entitat vol evitar perdre espai, poder i protagonisme davant la proliferació i l’èxit dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

El document, al que ha tingut accès El Món, defineix la independència com una “necessitat” i detalla els antecedents recents des de les eleccions plebiscitàries de 2015. L’organització conclou que “l’independentisme és avui més fort que mai”. Amb aquesta premissa plantegen 13 “objectius estratègics”, tres dels quals són específics per a l’ANC.

En primer terme, plantegen la “preservació del caràcter no violent i pacífic del procés i les mobilitzacions” i “col·laborar amb altres entitats especialitzades en la formació popular d’accions no violentes de protesta, intervenció i d’oposició política”. Un eufemisme per referir-se als CDR. En segon lloc, el GPS de l’entitat també reclama “la independència de l’ANC respecte dels partits polítics”. I en darrer terme, “definir l’estratègia i la planificació d’accions per respondre a la repressió de l’Estat espanyol i construir la República proclamada a partir de l’apoderament de la gent”, atès que la construcció de la República “no és delegable”.

Enfortiment de l’ANC

“Cal que el nou Secretariat Nacional sortint de les properes eleccions prepari durant el 2018 un procés de reestructuració, i fins i tot uns nous estatuts, que facin de l’ANC una entitat més eficient i àgil que pugui funcionar de manera òptima en els temps tan convulsos que vivim”, destaca el full de ruta.

El document també retreu la “complexitat per prendre decisions” de l’entitat que fa “a vegades que sigui lenta i poc dinàmica, fets que en ocasions motiven que l’Assemblea reaccioni tard”. I així proposen una “ANC que no es pugui veure afectada per interessos personals o polítics”. “Aquest procés, però, ha de comptar necessàriament amb les aportacions del conjunt de les assemblees territorials, sectorials i exteriors”, alerten. L'ANC mira, doncs, de reinverntar-se per guanyar l'espai que fins ara han conquerit els eficients CDR.

Moviment per la independència

Sobre el moviment per la independència, l’ANC posa negre sobre blanc “mantenir la unitat d’acció”; “contribuir a la coordinació del moviment per la República”; “mantenir i intensificar la movilització de manera no violenta” i “aumentar la base social per la República”.

Pel que fa a la implementació de la República, el full de ruta insta a assolir el “poder efectiu i no depenent de l’Estat espanyol en el finançament i control de la hisenda catalana, del poder judicial i la fiscalia, de la força pública suficient per garantir la seguretat dels catalans”.

Així mateix, reclama “desenvolupar la Llei de la Comunitat catalana a l’Exterior; l”a convocatòria d’eleccions constituents, la confecció participativa de la Constitució catalana i el referèndum per ratificar-la”; “aprofundir la col·laboració amb el món local sobiranista, la coordinació amb els moviments sobiranistes i cercar el màxim suport internacional”.

Diversificar estratègies

El cinquè punt de l’esborrant es refereix a les línies d’actuació estratègica. De fet, aposten per “diversificar estratègies” a través de quatre vessants: el camí social, el nacional, el de l’Estat espanyol i el de la diplomàcia internacional. Sobre el camí social dibuixen una “societat civil” com a “creadora d’estructures d’estat socials”. En aquest apartat inclouen la mobilització ciutadana per “defensar els objectius aconseguits, o bé, per reclamar-ne de nous, sempre en pro de la República catalana”.

Incorporen una dura crítica als partits atès l’apoderament i el lideratge de la ciutadania. “Hem de fer un salt endavant trencant definitivament el mapa polític català (també independentista) i anar cap a la creació d’una acció política unitària nacional que sigui dirigida per la ciutadania com a bloc” i “promoure un veritable procés participatiu constituent”. També remarquen la necessitat d’ampliar la majoria social a favor de la república.

L’escalada judicial

 

L’ANC proposarà als seus socis una estratègia de col·lapse judicial. És a dir, que la “societat civil” respongui als jutjats “més enllà de protestes al carrer” i denunciar internacionalment els “casos i causes generals” de la justícia espanyola contra l’independentisme. “La incorporació d’aquesta línia d’actuació produirà un cert canvi en la naturalesa de l’Assemblea, però, cal alimentar aquesta estratègia per plantar cara d’una vegada a aquesta via en la que l’Estat centra la major part de les seves accions”, assevera l’esborrany. Per això recomanen treballar amb “equips o entitats de treball jurídic”.

Pel que fa el camí nacional, i en base la “victòria incontestable” del sobiranisme, l’ANC “exigeix la restitució del Govern legítim i les seves estructures, la derogació de l’article 155 i de tots els seus efectes, i l’alliberament de tots els presos polítics, el lliure retorn dels exiliats, i el tancament de totes les causes judicials obertes arran del procés”.

Per assolir-ho recomana a més de prestança als processos electorals, “dotar-se d’un discurs i una estratègia comunicativa més eficaç per arribar als sectors de població més allunyats”; “desenmascarar les mentides sistemàtiques dels unionistes i fer costat a les forces favorables a la República.

Comunitat internacional

 

Finalment, reclamen la implementació de la República “pas a pas, però sense pausa”. També perfilen la possibilitat d’un referèndum pactat però, això sí, amb “intervenció de la comunitat internacional”. En darrera instància es comprometen a internacionalitzar a les instituciones europees el procés, el conflicte i les “greus mancances democràtiques” de l’Estat espanyol.

“És previsible que tinguem un nou escenari de confrontació política, tot i haver ratificat la República en les eleccions del 21 de desembre de 2017, en el que serà necessari que preparem accions específiques sobre diferents àmbits estratègics per cercar el ressò polític i econòmic en l’àmbit europeu i internacional”, conclou el text.

Informa:ELMON.CAT (10-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854114