NO NORMALIZEM LA REPRESSIÓ: SIMPLEMENT NO HI HA DELICTE

"No normalitzem la repressió: simplement no hi ha delicte "
«És feina de tots no deixar passar ni una sola avinentesa de recordar que no hi ha delicte i que tot és fruit d’un colp d’estat polític, executat per una part de l’estament judicial»

 Vicent Partal


Avui Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn compareixen davant el jutge per demanar de ser posats en llibertat. Ningú no n’espera res, perquè, després de llegir la resolució del Suprem sobre el manteniment a la presó d’Oriol Junqueras, ningú no pot pensar que la decisió tinga res a veure amb lleis ni amb justícia. És cert que Sànchez, Cuixart i Forn compareixen davant l’Audiència i no davant el Suprem, però crec que amb l’experiència d’aquests dies ja n’hi ha ben bé prou: els fets no importen, cosa que, havent triat com a mètode precisament la via penal, esdevé l’aberració jurídica més gran que hom puga imaginar.

I tanmateix, la discussió sobre les possibilitats concretes de la compareixença d’avui no ens hauria de fer desviar del fet fonamental: no hi ha delicte. De cap mena. I això és tan evident que fins i tot ho reconeix per escrit el text que manté a la presó Oriol Junqueras! El cite textualment, de la pàgina 6: ‘pero es cierto que aún siendo hechos de tan enorme gravedad y aunque pudieran [compte amb l’ús del condicional] calificarse ya como delitos de desobediencia, todavia no puede decirse, aunque sea provisionalmente, que constituyan los delitos de rebelión o de sedición que le han sido imputados’. Si el jutge i tot reconeix que allò de què és acusada una persona no constitueix un delicte, què caram hi fa, en presó preventiva, aquesta persona?

Lamentablement, però, assistim a una criminalització permanent, política i mediàtica, que passa per alt els fets. Fa poques hores, per exemple, Herrero de Miñón afirmava al congrés espanyol, sense més ni més, que la presó era justificada perquè són ‘delinqüents’. És clar: delinqüents sense haver estat jutjats, sense haver comès cap delicte i sense que ni tan sols el jutge tinga capacitat d’adjudicar-los provisionalment la constitució de cap delicte.

L’escàndol té una dimensió com més va més gran i, com diu Pérez Royo, no acabarà bé per a la justícia espanyola. Però mentrestant la repressió va fent el seu camí, que no és solament deixar Junqueras i els altres injustament a la presó, sinó també sembrar la por en la societat. He passat aquestes darreres vint-i-quatre hores a Brussel·les, mirant de seguir de prop l’acord de govern que han aconseguit les forces independentistes. I he estat testimoni de les mesures de seguretat i discreció absolutament exagerades que envolten la política catalana d’avui. Perdó: no pas la política catalana, sinó la que fan els independentistes, que els altres viuen a Xauxa sense cap remordiment ni vergonya.

Cal, doncs, lluitar per no permetre que es normalitze ni la repressió ni els efectes d’aquesta repressió. És feina de tots no deixar passar ni una sola avinentesa de recordar que no hi ha delicte i que tot és fruit d’un colp d’estat polític, executat per una part de l’estament judicial. No deixem de dir-ho, però pensem també sempre que la millor resposta és guanyar com l’independentisme va guanyar el 21-D i plantant cara a l’estat espanyol, tal com el nou govern –aquest que ja va prenent forma– haurà de fer, amb l’ajut, si més no, dels dos milions de catalans que ja hem demostrat que no estem disposats, de cap manera ni a cap preu, a acceptar la tirania.

Informa:VILAWEB.CAT (11-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854120