L'ANC DECIDIRÀ DISSABTE SI CONVOCA UNA MANIFESTACIÓ DAVANT ESTREMERA I SOTO DEL REAL

L’independentisme s’ha manifestat al cor de la Unió Europea i ha clamat per l’alliberament dels presos polítics. La imatge de 45.000 persones marxant pels carrers de Brussel·les amb estelades i cridant ‘llibertat’ va tenir un impacte potent en l’àmbit mediàtic. Tanmateix, l’estratègia repressiva de l’estat espanyol no ha variat ni un mil·límetre. Per això, certs sectors de l’independentisme fa temps que especulen amb una acció més directa: manifestar-se a la ciutat de Madrid o davant de les presons d’Estremera i Soto del Real, on són empresonats Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Aquesta última possibilitat ha cobrat força arran de la decisió del Tribunal Suprem espanyol de mantenir en presó preventiva el vice-president de la Generalitat, Oriol Junqueras. L’argumentari del tribunal, més pròxim a una sentència condemnatòria que no pas a una revisió del cas, va encendre encara més els ànims. En aquest sentit, Gabriel Rufián, diputat d’ERC al congrés espanyol, va fer el següent piulet:

45.000 rodeando Bruselas. 45.000 rodeando Soto del Real y Estremera.

— Gabriel Rufián (@gabrielrufian) January 5, 2018

Fonts de l’ANC han explicat a VilaWeb que el secretariat de l’entitat fa temps que valora la possibilitat de convocar una manifestació davant d’Estremera i Soto del Real, però en cap cas a la ciutat de Madrid. De totes maneres, diuen que encara no s’ha decidit res perquè és un tema que divideix els membres del secretariat. ‘Hi ha gent que ho té molt clar i altres que en són més renuents. No passa com amb la manifestació de Brussel·les, que la vam preparar amb temps i tots hi estàvem d’acord’, expliquen les mateixes fonts.

Dissabte, la direcció de l’ANC es reunirà per debatre el full de ruta de l’entitat per a enguany. Un text que haurà de rebre l’aprovació de les bases en l’assemblea general del 17 de febrer. Les fonts consultades per VilaWeb diuen que en la mateixa reunió s’acordarà una posició definitiva sobre una manifestació a Estremera i Soto del Real. ‘Seria molt estrany que no es prengués una decisió. Fa molts dies que en parlem i ara té més força que mai’, argumenten.

Una convocatòria sense detalls


El debat intern sobre si s’ha d’anar a Estremera o Soto del Real no ha anat més enllà de la convocatòria. Segons fonts de l’ANC, no s’han discutit els detalls d’una possible convocatòria. Ara bé, les mateixes fonts expliquen que, per logística, la cosa ‘més natural’ seria una doble manifestació simultània a les dues presons, perquè els dos centres penitenciaris estan separats per més de cent quilòmetres. Tampoc no s’ha fet esment a possibles dates per a la convocatòria.

Òmnium, per la seva banda, ha dit a VilaWeb que tenia constància que al carrer es comentés la possibilitat de manifestar-se davant d’Estremera i Soto del Real. En tot cas, la direcció de l’entitat no s’ha posicionat sobre una possible convocatòria: ‘No se n’ha parlat.’

Informa:VILAWEB.CAT (1-11-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854130