EL VIRREI MILLO ASSEGURA QUE ES POT MANTENIR L'OKUPACIÓ ECONÒMICA DE LA GENERALITAT

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat aquest dijous a Catalunya Ràdio que l'article 155 es deixarà d'aplicar "el dia que es constitueixi el nou govern de la Generalitat". Ara bé, el popular ha recordat que la intervenció econòmica de les finances de la Generalitat "és una mesura que es va prendre abans del 155: dependrà de si el ministeri considera que han desaparegut les raons que van motivar la decisió".

"L'article 155 tenia una finalitat molt clara, que era restaurar la legalitat, defensar els drets de tots els catalans i protegir l'autonomia de Catalunya", ha assegurat: "Les institucions estaven segrestades per uns senyors amb interessos partidistes que trencaven la legalitat. El govern que va fer tot això no actuava com un govern democràtic". Per al delegat del govern espanyol, doncs, "l'Estat ha demostrat que quan algú ataca, es defensa".

Sobre les declaracions de Fernando Martínez-Maillo, que ahir va dir que intentarà de "totes les maneres" que Carles Puigdemont no pogui ser investit a distància, Millo ha considerat que "és absurd que algú pretengui ser president de Catalunya sense ser-hi: és una qüestió de valors, de principis, de democràcia".

Millo ha assegurat que espera no haver d'anar a unes segones eleccions: "Catalunya necessita estabilitat, tranquil·litat". Per aquest motiu, considera "imprescindible que els grups parlamentaris s'asseguin a parlar": "Això no es pot fer des de la lògica de la confrontació permanent". Amb tot, no ha aclarit quins gestos hauria de fer el govern espanyol per afavorir l'entesa.

Pel que fa als resultats electorals del PP, Millo creu que Ciutadans ha concentrat el vot útil i ha assegurat que el PP "intentarà buscar una fórmula" que li permeti tenir grup parlamentari propi, tot i que encara no ha parlat amb Ciutadans.

Informa:ARA.CAT (11-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854124