CARME FORCADELL RENUNCIA A CONTINUAR COM A PRESIDENTA DEL PARLAMENT

Carme Forcadell no es postularà per repetir com a presidenta del Parlament. Ho explicarà en una roda de premsa aquest migdia, tal com ha pogut saber l'Ara. Forcadell considera que ha tancat un cicle en una legislatura molt intensa, i recorda que quan va acceptar el càrrec sabia que no seria per un període excessivament llarg.

La decisió la tenia presa des de fa temps però ha esperat a comunicar-la per fer balanç final del seu mandat i per no entorpir negociacions. En tot cas, la presidenta insisteix que manté intacte el seu compromís polític i per això seguirà treballant, com a diputada, per representar els anhels de la majoria de catalans expressada a les urnes novament.

Tant ERC com JxCat havien deixat en mans de la presidenta la possibilitat de repetir. Ara, un cop es confirma la renúncia, serà ERC qui designi el seu substitut.

Feia temps que Forcadell era reticent a repetir com a presidenta del Parlament, però havia mantingut la incògnita fins ara. Els dubtes sobre la investidura a distància que planteja Puigdemont l'han acabat de fer decidir. La seva situació processal implicaria risc de tornar a la presó si el Tribunal Suprem considera que ha reincidit en els delictes pels quals se la investiga.
2018 anàlisi

Informa:ARA.CAT (11-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854109