FORCADELL PLEGA ORGULLOSA " DE NO HAVER-SE DOBLEGAT " PER DEFENSAR EL PARLAMENT

Forcadell ha dit adéu. En una compareixença d'aquest migdia, força sentida, en la sala de Faristols del Parlament, l'expresidenta de l'ANC, candidata d'ERC i actual diputada electe, ha anunciat formalment que no repetirà com a presidenta. "Puc dir orgullosa que no ens hem doblegat i no haver cedit", ha assegurat Forcadell per "preservar la sobirania del Parlament". "Ara cal que ho sigui algú lliure procediments judicials", ha argüit. "He tancat un cicle", ha afegit.

Acompanyada del seu equip de treball, ha fet balanç d’una legislatura que ha qualificat "d’intensa, breu i excepcional” i ha agraït amb molta emotivitat, la feina dels seus companys de Mesa encartats per la Justícia espanyola així com als treballadors del Parlament. "Ha estat un honor i estic agraïda per haver presidit el Parlament del meu país", ha enfatitzat. A més, ha confessat que en algun moment l'oposició ha "traspassat una línia vermella en el terreny polític" tot i que ha precisat en "cap cas s'han traspassat línies vermelles personals".

"La nostra feina ha estat preservar la sobirania del Parlament, que la paraula fos lliure, i ho hem aconseguit", ha sentenciat. "He actuat sempre en defensa del dret d'iniciativa i d'opinió dels diputats, he obrat com em correspon; ens hem limitat a defensar que un Parlament es pogui parlar de tot, un fet que hauria de ser normalitat absoluta, malgrat la fòbia de l'Estat espanyol a la paraula i al diàleg", ha concretat.

Forcadell deixa el càrrec i continuarà com a diputada. Per altra banda, la decisió no es pot desentendre dels processos judicials que hi ha contra la seva persona per afavorir la singladura del procés en l'àmbit parlamentari. En qualsevol cas ha fet un balanç positiu de la legislatura que ha qualificat "d'alt voltatge polític". Serà el primer cop en el Parlament contemporani que un president plega i continua com a diputat. Forcadell s'ha acomiadat amb un penjoll del mapa de Catalunya al pit i un llaç groc.

Informa:ELMON.CAT (11-1-2018)

Comentaris  

# Anònim 11-01-2018 16:58
Orgullosa de què?
Respondre
# Tarambana 12-01-2018 14:02
Et sembla poc tot el que ha passat?Quanta ingratitud en el món!
Respondre

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854251