JORDI SÁNCHEZ DECLARA AL SUPREM QUE SI S'OPTA PER LA UNILATERALITAT RENUNCIARÀ A L'ESCÓ

Jordi Sànchez, número 2 de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC, ha estat declarant durant més de dues hores davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ha respost a totes les parts menys a l'acusació popular, representada per VOX.

Sànchez ha manifestat que el referèndum de l'1 d'octubre no tenia validesa legal i ha assegurat que en el cas que s'optés per la via unilateral, renunciaria a l'escó. L'expresident de l'ANC és diputat electe del Parlament de Catalunya després de les eleccions del 21 de desembre.

Algunes fonts judicials expliquen que Jordi Sànchez ha declarat que el 20 de setembre, durant les manifestacions davant la Conselleria d'Economia, "no hi va haver actes violents, però sí vandàlics", en referència als desperfectes als cotxes de la Guàrdia Civil aparcats davant la seu del Departament, a la Rambla de Catalunya.

Precisament avui, Sànchez ha explicat que sempre va demanar a la multitud que es dissolgués i no només damunt els cotxes de la policia, sinó també a l'escenari que es va muntar a la Gran Via i on durant tota la tarda d'aquell dia es van estar fent concerts. Sànchez i Jordi Cuixart, president d'Òmnium —que també està declarant avui—, van donar la concentració per acabada pels volts de mitjanit a través de la megafonia de l'escenari.

L'expresident de l'ANC també ha explicat davant del jutge que "des del febrer del 2015 hi havia un full de ruta amb l'ANC, Òmnium, ERC i CDC".

Jordi Sànchez ha estat el primer a declarar. El seu advocat presentarà aquesta tarda les al·legacions perquè surti en llibertat, i molt previsiblement fins la setmana que ve no se sabrà la decisió del magistrat Pablo Llarena sobre si el deixa en llibertat o no.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2018)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07176287