JORDI SÁNCHEZ DECLARA AL SUPREM QUE SI S'OPTA PER LA UNILATERALITAT RENUNCIARÀ A L'ESCÓ

Jordi Sànchez, número 2 de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC, ha estat declarant durant més de dues hores davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ha respost a totes les parts menys a l'acusació popular, representada per VOX.

Sànchez ha manifestat que el referèndum de l'1 d'octubre no tenia validesa legal i ha assegurat que en el cas que s'optés per la via unilateral, renunciaria a l'escó. L'expresident de l'ANC és diputat electe del Parlament de Catalunya després de les eleccions del 21 de desembre.

Algunes fonts judicials expliquen que Jordi Sànchez ha declarat que el 20 de setembre, durant les manifestacions davant la Conselleria d'Economia, "no hi va haver actes violents, però sí vandàlics", en referència als desperfectes als cotxes de la Guàrdia Civil aparcats davant la seu del Departament, a la Rambla de Catalunya.

Precisament avui, Sànchez ha explicat que sempre va demanar a la multitud que es dissolgués i no només damunt els cotxes de la policia, sinó també a l'escenari que es va muntar a la Gran Via i on durant tota la tarda d'aquell dia es van estar fent concerts. Sànchez i Jordi Cuixart, president d'Òmnium —que també està declarant avui—, van donar la concentració per acabada pels volts de mitjanit a través de la megafonia de l'escenari.

L'expresident de l'ANC també ha explicat davant del jutge que "des del febrer del 2015 hi havia un full de ruta amb l'ANC, Òmnium, ERC i CDC".

Jordi Sànchez ha estat el primer a declarar. El seu advocat presentarà aquesta tarda les al·legacions perquè surti en llibertat, i molt previsiblement fins la setmana que ve no se sabrà la decisió del magistrat Pablo Llarena sobre si el deixa en llibertat o no.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854135