EL GOBIERNO CONTINUA ENVIANT POLICIES A CATALUNYA, MALGRAT EL TEÒRIC FINAL DE L'OPERACIÓ " COPÈRMIC "

Tot i que, "administrativament", l'Operació Copèrnic ha estat clausurada, no ha cessat l'enviament de reforços policials a Catalunya. Ho explica la revista 'Interviu', que apunta que -segons fonts policials- mentre marxaven els darrers agents de la policia espanyola dels vaixells Rhapsody i Azzurra, la darrera setmana del 2017, van ser enviats un Grup Operatiu d'antiavalots de la Policia Nacional a la caserna del Bruc de Barcelona i un altre a Tarragona.

La revista també diu haver parlat amb "fonts no oficials" que expliquen que el Gobierno (concretament, Interior) mantindrà una presència "raonablement alta" d'agents al país: d'entre vuit i deu grups d'antiavalots, cadascun -dividit en subgrups- format per uns 50 policies de diferent rang.

Fins i tot el mitjà espanyolista destaca que "aquests dies són de gran calma" i que -ja des d'abans de les eleccions del 21-D- el desplegament de policies espanyols a Catalunya servia només per seguir líders sobiranistes. Una calma absoluta que, segons ells, no es pot estendre al que anomenen despectivament "territorio comanche", la Catalunya Nord.

Informa:DIRECTE.CAT (11-1-2017)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07176361