ELS DIPUTATS DE LA CUP ACATEN LA CONSTITUCIÓ PER " DEFENSAR ELS DRETS DELS POBLES "

Els diputats de la CUP de la XII legislatura repeteixen la fórmula utilitzada el 2015 per poder tramitar la seva acta de diputats, que els obliga a pronunciar-se sobre le compliment de la legalitat espanyola i catalana. Acaten la Constitució i l'Estatut "per imperatiu legal", tal i com ha pogut saber El Món que consta en els 2 certificats que la CUP ja ha entrat a registre, a l'espera que els altres 2 diputats l'entreguin. Però a més, afegeixen un text en què argumenten que aquest acatament per imperatiu legal es fa perquè la CUP té com a objectiu la "defensa la classe treballadora i dels drets dels pobles".

Quan van fer-ho el 2015, quan encara no hi havia acord per formar Govern i ni tan sols es contemplava la possibilitat de fer un referèndum, els 10 diputats de la CUP van entregar la seva credencial de diputats i van deixar constància escrita que els representants de l'esquerra independentista “respecten el mandat popular, expressat pel poble català, que el compromet a la ruptura democràtica i a l'inici d'un procés constituent cap a la República Catalana”.

El dia de constitució del Parlament, vuit dels deu diputats de la CUP van escriure a les paperetes de votació de les vicepresidències de la Mesa noms de dones lluitadores, com l'escriptora Montserrat Roig, la poetessa Maria Mercè Marçal; l'activista veïnal Emília Llorca; l'anarquista Júlia Romera Yàñez; la mestra i activista política Antònia Adroher; Teresa Claramunt, dirigent anarcosindicalista; l'actriu Margarida Xirgu i Elizabeth Eidenbenz, la infermera que va crear la Maternitat d'Elna. Els altres dos diputats de la CUP van votar a favor de Lluís Corominas, de JxSí.

Per altra banda, els diputats electes de JxCAT Jordi Sànchez i Joaquim Forn, que aquest dijous declaren davant del Tribunal Suprem a petició pròpia per tal que se'ls revisi la presó provisional, ja han presentat al registre del Parlament un document imprescindible per accedir a l'acta de diputat de la XII legilatura, el certificat de prometença, jurament o acatament per imperatiu legal de la Constitució espanyola i l'Estatut de Catalunya. La fórmula que han triat és "promet respectar" la Constitució i l'Estatut, tal i com ha pogut saber El Món. En el cas de Forn el document es va registrar ahir dimecres, mentre que la de Sànchez ha arribat a la cambra catalana aquest matí a les 10.00h.

Informa:ELNACIONAL:CAT (11-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854128