FORN, SÁNCHEZ I CUIXART RENUNCIEN A LA VIA UNILATERAL EN LA DECLARACIÓ AL SUPREM

Front comú del conseller Joaquim Forn, l’ex-president de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, al Suprem espanyol. Tots tres han declarat davant el jutge Pablo Llarena que renuncien a la via unilateral per aconseguir la independència. En concret, els dos candidats de Junts per Catalunya han dit que deixarien l’acta de diputats si en la nova legislatura es transgredia el marc constitucional espanyol. A més, l’advocat de Forn, David Pérez, ha explicat que el seu client no volia tornar a ser conseller.

Els tres empresonats han dit al jutge que el referèndum del primer d’octubre es va fer fora de la legalitat espanyola i que no tenia cap efecte legal. En aquest sentit, han declarat que una consulta organitzada pel govern espanyol era l’única manera possible d’aconseguir la independència. L’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, ha explicat que el seu client no considerava cap més via ‘després de la reacció contra l’1-O.’

Per la seva banda, Forn ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant l’1-O i els dies previs. El conseller ha negat passivitat en l’actuació dels agents del cos i ha dit que mai no els va posar al servei de la causa independentista. ‘Ha explicat la diferència entre el compromís polític amb el referèndum i les actuacions encomanades als Mossos’, ha explicat el seu advocat als mitjans.

Les defenses han descartat, gairebé, que el jutge es pronunciï sobre les presons preventives que afecten els seus clients.

Les manifestacions del 20 de setembre


Sànchez i Cuixart han reiterat davant Llarena les seves conviccions pacifistes i han insistit que la manifestació del 20 de setembre al Departament d’Economia no tenia per objectiu coaccionar l’estat espanyol. Per aquests fets, els dos són acusats d’un delicte de sedició. Sànchez i Cuixart han negat que hi hagués violència durant la concentració, però han dit que sí que es van cometre actes vandàlics contra cotxes de la Guàrdia Civil.

Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, ha ressaltat als mitjans que el seu client i l’ANC mai no havien convocat manifestacions violentes. ‘És un home de pau’, ha afegit sobre l’ex-president de l’Assemblea. L’advocada que Cuixart, per la seva banda, ha aportat material gràfic que demostra que el seu client va fer crides a la calma per a evitar avalots el 20 de setembre.

Les defenses presentaran escrits davant del Suprem


Les defenses de Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart presentaran escrits davant el jutge de Llarena per demanar la seva llibertat. Els lletrats aprofitaran el contingut de les declaracions d’aquest dijous per argumentar per escrit per què consideren que el jutge ha d’aixecar la mesura cautelar de presó preventiva. En el cas de Sànchez i Forn, els lletrats presentaran l’escrit entre aquesta tarda (via telemàtica) o divendres matí. En el cas de Cuixart, la seva defensa ho farà en els propers dies i aportarà més documentació i vídeos sobretot centrats en els fets del 20 de setembre.

A les declaracions també hi era present el lletrat de l’acusació popular, exercida pel partit d’ultradreta VOX. A la sortida, Javier Ortega ja ha avançat que demanarà al jutge que els mantingui a presó. Un cop les defenses registrin els escrits, la fiscalia també haurà de fixar la seva posició abans que el jutge Llarena resolgui. Per tant, la decisió del Suprem no es coneixerà fins d’aquí a alguns dies.

Les defenses de Sànchez (Jordi Pina), Cuixart (Marina Roig) i Forn (Daniel Pérez-Esque) treballaran a partir d’aquesta tarda en la redacció d’escrit per presentar davant el Suprem argumentant els motius per demanar la llibertat dels seus representats. Ho faran aprofitant també el contingut de les declaracions d’aquest dijous i dels interrogatoris de la fiscalia i el mateix magistrat.

En el cas de Sànchez i Forn –tots dos escollits diputats- el calendari juga en la seva contra perquè el govern espanyol ha fixat per al proper 17 de gener el ple de constitució del Parlament. Per això, han comunicat que registraran els escrits en les properes hores (com a màxim, demà al matí). En canvi, la defensa de Cuixart no juga amb tanta pressa i la lletrada, Marina Roig, ha avançat ho farà la setmana vinent.

Un cop el jutge Llarena tingui sobre la taula els escrits, demanarà a la fiscalia també que es posicioni sobre les peticions de llibertat i, posteriorment, emetrà una resolució amb la decisió. Per tant, passaran encara alguns dies per saber si Sànchez, Cuixart i Forn surten de la presó.

Informa:VILAWEB.CAT (11-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854239