L'EXMAGISTRAT ELPIDIO JOSÉ SILVA VEU ESCANDALOSA L'ACTUACIÓ DE LA JUSTÍCIA ESPANYOLA SOBRE EL GOVERN I ELS JORDIS

L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Elpidio José Silva ha descrit l'actuació de la justícia espanyola sobre els membres del Govern i els Jordis com "escandalosa i alarmant". Segons Silva, aquestes persones "són innocents dels fets que se'ls vol imputar". L'exmagistrat també ha assegurat que Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart no haurien d'estar en presó preventiva. L'exmagistrat de l'Audiència ha argumentat que el fet que el Tribunal Suprem retirés l'ordre europea de detenció contra Puigdemont i la resta de consellers destituïts pel 155 que són a Brussel·les, mostra la "manca de suport jurisdiccional que té Espanya en aquest tema". D'altra banda, ha lamentat que Puigdemont estigui "refugiat" a Bèlgica perquè a Espanya no té garantits alguns "drets i llibertats". Silva ha participat aquest dijous a una trobada amb el sector del taxi a l'aeroport del Prat.

"El que ve a dir Bèlgica, tenint a Puigdemont allà en llibertat, és que no veu cap indici de violència relacionat amb la rebel·lió, la sedició o un alçament contra els poders de l'Estat", ha opinat Silva, i per aquest motiu s'hauria retirat l'euroordre. "Junqueras, els Jordis i Forn s'han d'enfrontar a un Estat que en això de la presó ja no té comunicació amb la resta d'Europa", ha remarcat.

"Espanya no té el suport jurisdiccional de la Unió Europea en aquest punt", ha insistit. Silva va ser magistrat de l'Audiència Nacional però el 2014 va ser inhabilitat com a jutge per un delicte de prevaricació durant la instrucció del cas Blesa. Actualment dirigeix un bufet d'advocats especialitzat en dret penal econòmic.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (11-1-2018)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07174850