FINS I TOT UN JUTJAT OBLIGA " EL PAÍS " A RECTIFICAR UNA INFORMACIÓ SOBRE TV3

El jutjat de Primera Instància número 20 de Barcelona condemna El País" a publicar una rectificació per un article crític sobre TV3. La televisió pública va demanar la rectificació, però el diari no en va fer cas, segons explica TV3.

El diumenge 12 de novembre, El País va publicar un article a doble pàgina sota el titular 'Una setmana veient només TV3', on criticava durament la televisió pública i el seguiment informatiu del procés català dels telenotícies.

Entre altres afirmacions, es deia que el dia de la vaga general, TV3 a penes havia proporcionat dades i que l'"InfoK" havia utilitzat la imatge dels Jordis per explicar què és un pres polític. Tanmateix, afirmava que TV3 "mai parlava de la fuga d'empreses i que els polítics de Ciutadans o del PSC no solien sortir fins al minut 20 dels informatius. També, que els partits espanyols o Espanya no existeixen a TV3.

Amb tot, el jutjat dona la raó a TV3 i obliga a El País a rectificar per no considerar certes les acusacions contra la televisió pública. El País i el seu director ha de publicar la rectificació en paper i en digital amb el mateix tipus de lletra i la mateixa paginació. La sentència, però, es pot recórrer.

Segona rectificació

No és la primera vegada que El País intenta desprestigiar el procés català i es veu obligat a rectificar per això. De fet, la setmana passada, el subdirector de la capçalera espanyola, David Alandete, va haver de corregir les seves pròpies paraules on donava per fet la influència de Rússia a Catalunya en el marc del procés independentista.

Precisament, va reconèixer no tenir cap prova al Parlament Britànic, on va anar a declarar com a testimoni en la comissió específica que investiga si van existir estratègies de desinformació durant el Brexit i la relació amb altres processos polítics.

Informa:DIRECTE.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854249