FINS I TOT UN JUTJAT OBLIGA " EL PAÍS " A RECTIFICAR UNA INFORMACIÓ SOBRE TV3

El jutjat de Primera Instància número 20 de Barcelona condemna El País" a publicar una rectificació per un article crític sobre TV3. La televisió pública va demanar la rectificació, però el diari no en va fer cas, segons explica TV3.

El diumenge 12 de novembre, El País va publicar un article a doble pàgina sota el titular 'Una setmana veient només TV3', on criticava durament la televisió pública i el seguiment informatiu del procés català dels telenotícies.

Entre altres afirmacions, es deia que el dia de la vaga general, TV3 a penes havia proporcionat dades i que l'"InfoK" havia utilitzat la imatge dels Jordis per explicar què és un pres polític. Tanmateix, afirmava que TV3 "mai parlava de la fuga d'empreses i que els polítics de Ciutadans o del PSC no solien sortir fins al minut 20 dels informatius. També, que els partits espanyols o Espanya no existeixen a TV3.

Amb tot, el jutjat dona la raó a TV3 i obliga a El País a rectificar per no considerar certes les acusacions contra la televisió pública. El País i el seu director ha de publicar la rectificació en paper i en digital amb el mateix tipus de lletra i la mateixa paginació. La sentència, però, es pot recórrer.

Segona rectificació

No és la primera vegada que El País intenta desprestigiar el procés català i es veu obligat a rectificar per això. De fet, la setmana passada, el subdirector de la capçalera espanyola, David Alandete, va haver de corregir les seves pròpies paraules on donava per fet la influència de Rússia a Catalunya en el marc del procés independentista.

Precisament, va reconèixer no tenir cap prova al Parlament Britànic, on va anar a declarar com a testimoni en la comissió específica que investiga si van existir estratègies de desinformació durant el Brexit i la relació amb altres processos polítics.

Informa:DIRECTE.CAT (12-1-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07210857