DEFENSA CONCLOU QUE MOSCOU POTINEJA A CATALUNYA PER DESESTABILITZAR L'OTAN

“Moscou aspira a fomentar les desavinences a Catalunya per així debilitar un Estat membre de l’OTAN”. Aquesta és una de les conclusions que recull un informe al que ha tingut accès El Món publicat per l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics (IEEE), l’organisme del Ministeri de Defensa espanyol que dirigeix el general de brigada Miguel Ángel Ballesteros Martín i que és l’encarregat “d’analitzar les estratègies geopolítiques d’Espanya de seguretat i de defensa".

El Document d’Investigació 18/2017 del programa “Trabajo de Futuros” i titulat “Anàl·lisi de tendències geopolítiques a escala global”, firmat per l’analista Josep Baqués de la Universitat de Barcelona, s’insisteix en l’interès de Vladimir Putin en influir en el procés català pels seus interessos. Una tesi que ha abonat part de la premsa espanyola, partits com Cs o el PP així com el think tank de l’Estat, el Real Instituto Elcano.

Concretament, en el capítol titulat “Impacte de les dinàmiques geopolítiques a Espanya”, l’IEEE detalla la influència “pacífica” de Xina als ports de Barcelona i pròximament d’Algecires. Fins i tot, el dossier parla de la “Nova ruta de la Seda que passa per Fuenlabrada".

Ara bé, pel que fa Rússia, l’informe és contundent. Assegura que “el Kremlin està aprofitant el órdago catalán per desestabilitzar, per això utilitza una política destinada a generar confusió des de les xarxes socials, en una línia similar a la que va utilitzar per influir en les recents eleccions nord-americanes”.

“Moscou no té interès específic en Espanya, ja que queda massa lluny de la seva àrea d’influència, ni tant sols som depenents del gas naturals rus a diferència del que passa, amb major o menor claredat, al nord dels Pirineus”, concisa el document. “Però Moscou aspira a formenar les desavinences a Catalunya per així debilitar un Estat membre de l’OTAN”, insisteix.

El dossier també alerta que aquesta “estratègia es pot repetir en un futur en altres estats europeus (donat que molt pocs són monoculturals) i, per descomptat, pot reproduir al nostre país (vinculat al cas català o altres similars o potencials)”.

L’IEEE també avisa que la posició de Rússia “és complicada, donat que aquest tipus de reivindicacions de caire nacionalista proliferen en el seu ‘estranger pròxim’ (no sempre en el sentit que li convè a Putin) mentre que encara poden donar-se al si de la mateixa Rússia (caldrà veure com evoluciona la situació de Sibèria)”.

Informa:ELMON.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854247