LLANERA NEGA A JUNQUERAS, FORN I SÁNCHEZ ASSISTIR AL PARLAMENT I DEIXA EN MANS DE LA MESA LA DELEGACIÓ DE VOT

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena nega a Oriol Junqueras assistir físicament als plens del Parlament. "Tenen incapacitat legal prolongada per assistir als debats i votacions", sentencia el jutge. En una interlocutòria elaborada aquest divendres, el magistrat instructor fa extensiva aquesta decisió a Joaquim Forn i Jordi Sànchez, malgrat que no ho han sol·licitat. Tot i això, deixa en mans de la mesa del Parlament establir el mecanisme corresponent perquè els diputats empresonats deleguin el seu vot. A dia d'avui, el reglament del Parlament no preveu la presó provisional com una de les situacions que permeten la delegació del vot. El que sí que prohibeix Llarena és el vot telemàtic des de la presó, a causa de les condicions especials que comporta el règim penitenciari.

Llarena recorda que va decidir mantenir Junqueras en presó provisional per evitar el risc de reiteració delictiva. Una possibilitat que ve marcada, precisament, segons el magistrat, "pel manteniment de les funcions de representació (...) quan es van perpetrar els fets investigats i per la possibilitat que el seu lideratge torni a manifestar-se amb mobilitzacions ciutadanes col·lectives violentes i enfrontades al marc legal de la nostra convivència". Per això, considera que no està garantit que en els trasllats de la presó al Parlament i del Parlament a la presó no es produeixin "greus enfrontaments".

A més, el jutge nega a Oriol Junqueras el trasllat a un centre penitenciari de Catalunya però l'insta a demanar-ho a l'autoritat penitenciària competent. És a dir, a Institucions Penitenciàres, que depèn del ministeri de l'Interior. Llarena ha près la decisió individualment, ja que no ha traslladat la sol·licitud de la defensa de Junqueras a la fiscalia.

ARA.CAT (12-1-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07210834