LLANERA NEGA A JUNQUERAS, FORN I SÁNCHEZ ASSISTIR AL PARLAMENT I DEIXA EN MANS DE LA MESA LA DELEGACIÓ DE VOT

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena nega a Oriol Junqueras assistir físicament als plens del Parlament. "Tenen incapacitat legal prolongada per assistir als debats i votacions", sentencia el jutge. En una interlocutòria elaborada aquest divendres, el magistrat instructor fa extensiva aquesta decisió a Joaquim Forn i Jordi Sànchez, malgrat que no ho han sol·licitat. Tot i això, deixa en mans de la mesa del Parlament establir el mecanisme corresponent perquè els diputats empresonats deleguin el seu vot. A dia d'avui, el reglament del Parlament no preveu la presó provisional com una de les situacions que permeten la delegació del vot. El que sí que prohibeix Llarena és el vot telemàtic des de la presó, a causa de les condicions especials que comporta el règim penitenciari.

Llarena recorda que va decidir mantenir Junqueras en presó provisional per evitar el risc de reiteració delictiva. Una possibilitat que ve marcada, precisament, segons el magistrat, "pel manteniment de les funcions de representació (...) quan es van perpetrar els fets investigats i per la possibilitat que el seu lideratge torni a manifestar-se amb mobilitzacions ciutadanes col·lectives violentes i enfrontades al marc legal de la nostra convivència". Per això, considera que no està garantit que en els trasllats de la presó al Parlament i del Parlament a la presó no es produeixin "greus enfrontaments".

A més, el jutge nega a Oriol Junqueras el trasllat a un centre penitenciari de Catalunya però l'insta a demanar-ho a l'autoritat penitenciària competent. És a dir, a Institucions Penitenciàres, que depèn del ministeri de l'Interior. Llarena ha près la decisió individualment, ja que no ha traslladat la sol·licitud de la defensa de Junqueras a la fiscalia.

ARA.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854234