JxCAT: " ESTEM SEGURS QUE EL 30 DE GENER PUIGDEMONT TORNARÀ A SER EL PRESIDENT DE TOTS ELS CATALANS "

Junts per Catalunya i ERC encara estudien fórmules per investir Carles Puigdemont sense la seva presència, però des de JxCat no tenen cap dubte de que es podrà fer la investidura "respectant el reglament" del Parlament de Catalunya. "Estem convençuts que el 30 o 31 de gener, Puigdemont serà el president de tots els catalans", ha dit aquest divendres Eduard Pujol, el portaveu de JxCat.

Fins i tot si els lletrats del Parlament no avalessin la fórmula triada, s'investirà Puigdemont, ha advertit la formació. "A qui li toca decidir com s'aplica el reglament és al president del Parlament o al ple", ha subratllat Elsa Artadi, cap de campanya de JxCat.

Tres setmanes després de les eleccions del 21-D, els diputats electes de JxCat s'han reunit per primera vegada aquest divendres amb Carles Puigdemont a Brussel·les. A les 11 h ha començat una reunió prèvia en un hotel de la ciutat i al voltant de la una de la tarda s'hi ha incorporat Puigdemont.

Primera reunió amb Puigdemont

És la primera reunió de JxCat, que va obtenir 34 diputats als comicis, amb el seu cap de llista. La reunió, però, no s'ha pogut fer amb tots els diputats electes del grup per raons òvbies. Joaquim Forn i Jordi Sànchez estan empresonats, mentre que Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Guinó no poden sortir de l'Estat perquè tenen el passaport retirat pel jutge. Tampoc no han viatjat a Brussel·les alguns diputats electes per motius de feina.

El plenari de JxCat a Brussel·les arriba després del seu acord amb ERC per intentar investir Puigdemont president a distància, tot i que encara s'està debatent com es farà. Ni Artadi ni Pujol han avançat la fórmula definitiva per fer-ho possible.

Forn i Sànchez

 

Artadi i Puig també han assegurat que seria una "bona notícia" que dilluns Joaquim Forn i Jordi Sànchez surtin de la presó. "Per dilluns no només esprem una bona notícia per JxCat sinó també per la democràcia de tots", ha dit Eduard Puig. Artadi ha afegit que des de JxCat "respecten qualsevol estratègia jurídica" per poder sortir de la presó.

Artadi també ha dit que espera que els consellers exiliats a Bèlgica i els membres de JxCat i ERC que estan a la presó no hagin de renunciar a l'escó perquè els partits sobiranistes mantinguin la majoria parlamentària. "La ciutadania ha votat el que ha votat i no és just. No estan inhabilitats i seria una aberració política que no se'ls permetés exercir els seus drets polítics", ha destacat.

Informa:ARA.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854238