RAJOY MANTINDRÀ EL 155 SI PUIGDEMONT ÉS INVESTIT A DISTÀNCIA

El govern espanyol reaccionarà "immediatament" a qualsevol intent d'investidura a distància del cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, per evitar que sigui president de la Generalitat des de Brussel·les. Ho ha exposat el portaveu de l'executiu central Íñigo Méndez de Vigo en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, qui ha garantit que tot intent seria recorregut "sense vacil·lació". En conseqüència, fonts de la Moncloa consideren que en tal cas el 155 seguiria en vigor –i no s'aixecaria– perquè la seva suspensió immediata generaria que no hi hagués president escollit.

De Vigo ho ha justificat públicament recordant les "vergonyoses jornades" al Parlament amb l'aprovació de les lleis de desconnexió, que demanava no repetir amb una investidura telemàtica. "És una fal·làcia, una pretensió irrealitzable" ha carregat el portaveu espanyol, exigint el retorn a la normalitat. "No es pot estar a 2000 quilòmetres de distància sent president, no és seriós. La sessió de control també es faria a distància?" reblaven les fonts. Aquestes insistien que la Moncloa posaria tots els mitjans a l'abast per aturar incompliments o reinterpretacions del reglament.

La qüestió és que membres de la direcció del Partit Popular es posicionaven també d'aquest parer, fa uns dies, en una conversa informal amb El Nacional: creien que un nou intent de forçar la llei seria mantenir-se "fora de la legalitat", de manera que el 155 es mantenia vigent. Això passava després que el PP anunciés que presentaria el recurs, en tal cas. "És surrealista, com tot allò que han fet darrerament. És un absurd, una forma de riure's del conjunt dels ciutadans. Si no ve és perquè no vol, està simplement fugat", denunciava el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo.

Davant d'aquest escenari, De Vigo ha suggerit que el proper cap de l'executiu català no tingués processos judicials oberts. "Puigdemont és un fugit de la justícia espanyola, i Catalunya ha de començar a preocupar-se dels problemes dels catalans i no dels seus personals" ha dit sobre la marxa a Bèlgica per evitar ser detingut i empresonat. És més, el portaveu ha instat Puigdemont a seguir el camí de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, quan en la declaració al Suprem va abjurar de la via unilateral, i aquesta setmana va renunciar al càrrec pels processos judicials oberts.

La qüestió és que el govern espanyol comença a assenyalar el polític gironí com l'únic escull pel retorn a la normalitat. "Lenta i inexorablement es va deixant veure l'aplicació del 155, no hi ha possibilitat de fer política fora de la llei, abans o després cau el pes de la realitat. Carles Mundó ha deixat la política, Carme Forcadell no vol ser presidenta, Neus Lloveras deixa l'Associació de Municipis, Jordi Sánchez reconeix que el referèndum de l'1-O va ser il·legal" s'ha vantat el portaveu, com situant Carles Puigdemont en l'epicentre de les rèmores del procés independentista.

Informa:ELNACIONAL.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854228