L'OPERATIU POLICIAL DE L'1-O VA PRIORITZAR ELS COL·LEGIS AMB MENYS RESISTÈNCIA

Un informe del Ministeri de l'Interior espanyol revela que l'operatiu policial contra el referèndum va prioritzar els col·legis amb menys resistència. Això és el que assegura el digital La Directa, que ha tingut accés als detalls de l'operatiu de l'1 d'octubre a la ciutat de Barcelona.

Segons el document que han consultat, elaborat per la Unidad de Coordinación Operativa Territorial de la Jefatura Superior de Policía, a Barcelona es van definir diversos nuclis operatius d'actuació assignant un responsable policial per a cadascun. La conflictivitat previsible que hi podia haver va fer que es descartessin intervencions a diversos col·legis dels districtes de Gràcia i Sants-Montjuïc.

El digital exposa que la capital catalana es va dividir en vuit sectors i que es va establir una franja horària prioritària d'intervenció, entre les 7.30 h i les 10 h del matí. A més a més, aquests informes expliquen que el Ministeri de l'Interior va escollir noms d'animals per referir-se a les unitats i els responsables operatius; així, hi havia els comandaments Puma, Camel, Lobo, Raya, Gamo...

El districte de Nou Barris va ser, amb diferència, el més afectat per la violència policial, i el responsable operatiu de l'actuació va ser Gamo 1, amb la participació dels grups 2, 3 i 5 de la Unitat d'Intervenció Policial de Màlaga i una dotació conjunta de 136 antiavalots.

Informa:ELNACIONAL.CAT (12-1-2018)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07174368