EL PP VOL SANCIONAR LES PERSONES QUE POSIN LLAÇOS AL CARRER

El Partit Popular de Sant Cugat vol que l'Ajuntament identifiqui i sancioni les persones que col·loquen llaços i altres elements de color groc a la via pública santcugatenca. Els populars justifiquen la petició per la "crispació" que genera la presència del color groc, que reclama la llibertat dels presos polítics, als carrers.

"És una conducta inacceptable", assegura el Partit Popular de Sant Cugat, que exigeix a l'Ajuntament que prengui les mesures necessàries per identificar i sancionar aquells que "infringeixen la normaitva posant llacets grocs" i "talli d'arrel el cercle viciós de posar i treure llaços per evitar situacions desagradables de confrontació".

El PP responsabilitza a l'alcaldessa de "garantir la seguretat i la convivència pacífica" i recorda la trifulca que va haver el 5 de gener quan una persona va començar a treure llaços grocs del pessebre de la plaça de Barcelona i van haver enfrontaments amb altres persones que li recriminaven.

Els populars també volen que la brigada municipal retiri "immediatament" de la via pública tot el material groc i netegi cartells i pintades. El PP justifica la petició en diferents articles de l'Ordenança Municipal de Sant Cugat relacionades amb la neteja de la via pública i actes incívics que la malmetin.

Informa:ELMON.CAT (12-1-2018)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07174838