DIVENDRES DE PROTESTA AMB LLAÇOS GROCS DELS TREBALLADORS DE LA GENERALITAT DE BARCELONA I GIRONA

Els treballadors de la Generalitat s’han concentrat aquest matí a Barcelona i Girona per a exigir la llibertat immediata dels presos polítics. Com ja és habitual, el groc ha estat el principal protagonista d’aquestes mobilitzacions. A la capital catalana, els treballadors de les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) han format un llaç humà amb cartolines grogues. Els treballadors del departament de Territori i Sostenibilitat ho han fet a la plaça Països Catalans.

Els treballadors dels departaments de Presidència, Governació, Exteriors i Universitat i Recerca han dut a terme la mateixa acció a la plaça de Sant Jaume. La concentració ha reunit unes 200 persones, segons els organitzadors. S’han sentit consignes a favor de la llibertat dels presos polítics i s’ha cantat ‘Els Segadors’. També és previst que l’ADIC de Vicepresidència i Economia faci una acció semblant a Gran Via entre els carrers de Balmes i Rambla de Catalunya.

Xiulada dels treballadors de la Generalitat a Girona


Uns 300 treballadors de la Generalitat a Girona han fet una xiulada per a exigir la llibertat dels presos i han col·locat quatre cadires buides amb les fotografies d’Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart acompanyades de llaços grocs.

A més de demanar l’alliberament dels presos, han reclamat que es retiri l’ordre de detenció contra Carles Puigdemont i la resta de consellers que són a Brussel·les. També exigeixen que s’acabin els procediments judicials contra la resta de consellers investigats i contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Una portaveu ha llegit un manifest on s’ha demanat la retirada de les mesures adoptades per l’aplicació de l’article 155. ‘Després de les eleccions celebrades el 21 de desembre del 2017, i des del respecte cap a la voluntat democràtica manifestada pacíficament pels ciutadans de Catalunya, exigim la seva retirada’, han afirmat.

També s’ha reclamat la ‘immediata posada en llibertat’ del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, l’exconseller Quim Forn i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

A més, els treballadors han volgut donar suport a l’escola catalana i als seus docents ‘davant les citacions judicials que està rebent el col·lectiu de docents per presumpte delicte d’incitació a l’odi, defensem el model educatiu català i la llibertat de pensament’. Es tracta d’una concentració que els treballadors fan de manera setmanal.

Informa:VILAWEB.CAT (12-1-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07210850