DIVENDRES DE PROTESTA AMB LLAÇOS GROCS DELS TREBALLADORS DE LA GENERALITAT DE BARCELONA I GIRONA

Els treballadors de la Generalitat s’han concentrat aquest matí a Barcelona i Girona per a exigir la llibertat immediata dels presos polítics. Com ja és habitual, el groc ha estat el principal protagonista d’aquestes mobilitzacions. A la capital catalana, els treballadors de les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) han format un llaç humà amb cartolines grogues. Els treballadors del departament de Territori i Sostenibilitat ho han fet a la plaça Països Catalans.

Els treballadors dels departaments de Presidència, Governació, Exteriors i Universitat i Recerca han dut a terme la mateixa acció a la plaça de Sant Jaume. La concentració ha reunit unes 200 persones, segons els organitzadors. S’han sentit consignes a favor de la llibertat dels presos polítics i s’ha cantat ‘Els Segadors’. També és previst que l’ADIC de Vicepresidència i Economia faci una acció semblant a Gran Via entre els carrers de Balmes i Rambla de Catalunya.

Xiulada dels treballadors de la Generalitat a Girona


Uns 300 treballadors de la Generalitat a Girona han fet una xiulada per a exigir la llibertat dels presos i han col·locat quatre cadires buides amb les fotografies d’Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart acompanyades de llaços grocs.

A més de demanar l’alliberament dels presos, han reclamat que es retiri l’ordre de detenció contra Carles Puigdemont i la resta de consellers que són a Brussel·les. També exigeixen que s’acabin els procediments judicials contra la resta de consellers investigats i contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Una portaveu ha llegit un manifest on s’ha demanat la retirada de les mesures adoptades per l’aplicació de l’article 155. ‘Després de les eleccions celebrades el 21 de desembre del 2017, i des del respecte cap a la voluntat democràtica manifestada pacíficament pels ciutadans de Catalunya, exigim la seva retirada’, han afirmat.

També s’ha reclamat la ‘immediata posada en llibertat’ del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, l’exconseller Quim Forn i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

A més, els treballadors han volgut donar suport a l’escola catalana i als seus docents ‘davant les citacions judicials que està rebent el col·lectiu de docents per presumpte delicte d’incitació a l’odi, defensem el model educatiu català i la llibertat de pensament’. Es tracta d’una concentració que els treballadors fan de manera setmanal.

Informa:VILAWEB.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854246