JORDI SÁNCHEZ DEMANA LA EXCARCERACIÓ PERQUÈ NO HI VA HAVER CAP INTIMIDACIÓ NI VIOLÈNCIA EL 20-S

La defensa de Jordi Sànchez ha presentat avui al Suprem espanyol un escrit per a demanar-ne l’alliberament. Segons l’advocat Jordi Pina, la imputació del delicte de sedició és ‘certament discutible’ perquè la manifestació del 20-S davant del departament d’Economia va ser pacífica. En aquest sentit, considera que els actes de vandalisme contra cotxes de la Guàrdia Civil van ser provocats per una minoria i, per tant, no poden ser imputables a Sànchez, que segons l’escrit, ha ‘condemnat enèrgicament’ qualsevol forma de violència o hostilitat.

La defensa recorda que Sànchez és ex-president de l’ANC i per tant ja no té capacitat de mobilització, tal com esgrimeix la fiscalia que considera que si és alliberat, pot incórrer en reiteració delictiva. A més, s’explica que Sànchez és contrari a la via unilateral i accepta l’actual marc constitucional espanyol. ‘Amb la legítima voluntat de modificar-lo per les vies sempre legals, pacífiques i democràtiques’, afegeix.

L’escrit també destaca la bona voluntat de Sànchez de col·laborar amb la investigació i recorda que sempre que ha estat citat per la justícia s’ha presentat i ha respost totes les preguntes que se li han formulat.

La manifestació del 20-S


Pina destaca el caràcter cívic i exemplar de totes les mobilitzacions organitzades per l’ANC i destaca que la convocatòria del 20-S va desbordar els convocants. ‘L’ANC ha organitzat els últims anys manifestacions multitudinàries i absolutament pacífiques, en les quals no s’ha registrat cap incident violent. Estem parlant de manifestacions on han arribat a participar més d’un milió de persones’, explica la defensa.

En l’escrit es demana al tribunal que deixi de banda ‘les connotacions polítiques evidents’ del cas i que s’analitzin els fets de manera estricta. És a dir, una manifestació multitudinària on no es va incórrer en cap acte de violència o intimidació contra els agents de la policia espanyola. A més, la defensa ressalta que la convocatòria es va fer dins de les vies legals habituals perquè els convocants en cap moment van voler actuar ‘fora de les vies pacífiques.’

A l’escrit es destaca que el 20-S Sànchez va fer diverses crides als concentrats fent referència sempre a la calma, a la no-violència i als somriures.

Informa:VILAWEB.CAT(12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854223