JORDI SÁNCHEZ DEMANA LA EXCARCERACIÓ PERQUÈ NO HI VA HAVER CAP INTIMIDACIÓ NI VIOLÈNCIA EL 20-S

La defensa de Jordi Sànchez ha presentat avui al Suprem espanyol un escrit per a demanar-ne l’alliberament. Segons l’advocat Jordi Pina, la imputació del delicte de sedició és ‘certament discutible’ perquè la manifestació del 20-S davant del departament d’Economia va ser pacífica. En aquest sentit, considera que els actes de vandalisme contra cotxes de la Guàrdia Civil van ser provocats per una minoria i, per tant, no poden ser imputables a Sànchez, que segons l’escrit, ha ‘condemnat enèrgicament’ qualsevol forma de violència o hostilitat.

La defensa recorda que Sànchez és ex-president de l’ANC i per tant ja no té capacitat de mobilització, tal com esgrimeix la fiscalia que considera que si és alliberat, pot incórrer en reiteració delictiva. A més, s’explica que Sànchez és contrari a la via unilateral i accepta l’actual marc constitucional espanyol. ‘Amb la legítima voluntat de modificar-lo per les vies sempre legals, pacífiques i democràtiques’, afegeix.

L’escrit també destaca la bona voluntat de Sànchez de col·laborar amb la investigació i recorda que sempre que ha estat citat per la justícia s’ha presentat i ha respost totes les preguntes que se li han formulat.

La manifestació del 20-S


Pina destaca el caràcter cívic i exemplar de totes les mobilitzacions organitzades per l’ANC i destaca que la convocatòria del 20-S va desbordar els convocants. ‘L’ANC ha organitzat els últims anys manifestacions multitudinàries i absolutament pacífiques, en les quals no s’ha registrat cap incident violent. Estem parlant de manifestacions on han arribat a participar més d’un milió de persones’, explica la defensa.

En l’escrit es demana al tribunal que deixi de banda ‘les connotacions polítiques evidents’ del cas i que s’analitzin els fets de manera estricta. És a dir, una manifestació multitudinària on no es va incórrer en cap acte de violència o intimidació contra els agents de la policia espanyola. A més, la defensa ressalta que la convocatòria es va fer dins de les vies legals habituals perquè els convocants en cap moment van voler actuar ‘fora de les vies pacífiques.’

A l’escrit es destaca que el 20-S Sànchez va fer diverses crides als concentrats fent referència sempre a la calma, a la no-violència i als somriures.

Informa:VILAWEB.CAT(12-1-2018)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07174834