HISENDA INVESTIGA ELS PAGAMENTS DEL BARÇA A LA FUNDACIÓ DE MESSI

Leo Messi hauria pagat el 2016 12 milions d'euros d'impostos endarrerits al fisc espanyol, segons informa la revista 'Der Spiegel' en la seva pròxima edició amb base a informacions de la plataforma 'Football-Leaks'. Segons aquesta informació, una revisió fiscal dels comptes del Barça va posar a Messi sota pressió just quan responia davant els tribunals per l'acusació d'evasió fiscal entre 2007 i 2009.

El fisc espanyol hauria considerat que una sèrie de pagaments del Barça al pare de Messi en concepte d'honoraris per a la fundació del jugador havien de ser considerats com a part del seu sou. Enmig del procés, pel que Messi fet i fet va ser condemnat, els resultats de la revisió van generar intranquil·litat al club, que, sempre segons la revista, va contractar un assessor extern perquè fes una anàlisi de riscos. L'assessor, assenyala la mateixa font, va arribar a la conclusió que la millor solució per evitar un segon procés penal era el pagament del deute fiscal, fet que Messi va fer. Llavors, Messi ja era jutjat per defraudar 4,1 milions entre els anys 2007 i 2009.

No obstant això, segons els documents de Football Leaks citats per Der Spiegel, el pagament no es va realitzar amb fons propis de Messi sinó amb fons del Barça. La idea hauria servit per minimitzar danys en cas d'una denúncia, demostrant bona intenció amb el pagaments d'aquesta xifra en que el club va posar els diners amb un préstec bancari.

Ara, aquesta investigació pels pagaments del club a la Fundació del jugador seguiria oberta, segons afegeix el diari 'El Mundo', membre de la xarxa de mitjans EIC, de la que forma part 'Der Spiegel'. Hisenda investigaria des de l'any 20016 els pagaments del Barça a la Fundació Leo Messi entre 2010 i 2013, ja que malgrat que va ser creada a l'abril de 2007, la Fundació Leo Messi no es va registrar definitivament fins al juny de 2013. El Barça però, hauria pagat almenys, 5,3 milions durant aquests anys a la Fundació.

El Barça defensa que tots els pagaments que ha realitzat a la Fundació Leo Messi en aquests anys «s'han realitzat amb el animus donandi necessari en una donació», dins de la llei. Per la seva banda, Jorge Messi, en nom també del seu fill, assegura que «el meu fill i jo vam complir amb les nostres obligacions fiscals. Qualsevol pagament realitzat pel FCB o per Lionel Messi ha estat gravat segons la llei i el criteri de les autoritats espanyoles».

Informa:ARA.CAT (12-1-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07210844