HISENDA INVESTIGA ELS PAGAMENTS DEL BARÇA A LA FUNDACIÓ DE MESSI

Leo Messi hauria pagat el 2016 12 milions d'euros d'impostos endarrerits al fisc espanyol, segons informa la revista 'Der Spiegel' en la seva pròxima edició amb base a informacions de la plataforma 'Football-Leaks'. Segons aquesta informació, una revisió fiscal dels comptes del Barça va posar a Messi sota pressió just quan responia davant els tribunals per l'acusació d'evasió fiscal entre 2007 i 2009.

El fisc espanyol hauria considerat que una sèrie de pagaments del Barça al pare de Messi en concepte d'honoraris per a la fundació del jugador havien de ser considerats com a part del seu sou. Enmig del procés, pel que Messi fet i fet va ser condemnat, els resultats de la revisió van generar intranquil·litat al club, que, sempre segons la revista, va contractar un assessor extern perquè fes una anàlisi de riscos. L'assessor, assenyala la mateixa font, va arribar a la conclusió que la millor solució per evitar un segon procés penal era el pagament del deute fiscal, fet que Messi va fer. Llavors, Messi ja era jutjat per defraudar 4,1 milions entre els anys 2007 i 2009.

No obstant això, segons els documents de Football Leaks citats per Der Spiegel, el pagament no es va realitzar amb fons propis de Messi sinó amb fons del Barça. La idea hauria servit per minimitzar danys en cas d'una denúncia, demostrant bona intenció amb el pagaments d'aquesta xifra en que el club va posar els diners amb un préstec bancari.

Ara, aquesta investigació pels pagaments del club a la Fundació del jugador seguiria oberta, segons afegeix el diari 'El Mundo', membre de la xarxa de mitjans EIC, de la que forma part 'Der Spiegel'. Hisenda investigaria des de l'any 20016 els pagaments del Barça a la Fundació Leo Messi entre 2010 i 2013, ja que malgrat que va ser creada a l'abril de 2007, la Fundació Leo Messi no es va registrar definitivament fins al juny de 2013. El Barça però, hauria pagat almenys, 5,3 milions durant aquests anys a la Fundació.

El Barça defensa que tots els pagaments que ha realitzat a la Fundació Leo Messi en aquests anys «s'han realitzat amb el animus donandi necessari en una donació», dins de la llei. Per la seva banda, Jorge Messi, en nom també del seu fill, assegura que «el meu fill i jo vam complir amb les nostres obligacions fiscals. Qualsevol pagament realitzat pel FCB o per Lionel Messi ha estat gravat segons la llei i el criteri de les autoritats espanyoles».

Informa:ARA.CAT (12-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854242