EL VOT DELEGAT DELS PRESOS GARANTEIX UN PRESIDENT INDEPENDENTISTA AL PARLAMENT

El vot delegat que reclama el jutge del Suprem per als diputats electes empresonats situaria en 65 els vots de què pot disposar l'independentisme en la sessió de constitució del Parlament del proper dimecres. Amb aquesta xifra, l'independentisme empata en vots amb la resta de grups -és a dir, les formacions unionistes més els comuns-. Però tindria garantida la designació del candidat republicà a la presidència, atès que el grup de Xavier Domènech ha deixat clar que no votarà el candidat de Ciutadans per a la presidència de la Cambra. Encara que tota l'oposició estigués disposada a votar el candidat de Podem per tal d'evitar l'elecció d'un independentista, en cas d'empat continuat el reglament fixa que s'imposa el candidat del grup amb més diputats. Entre un candidat d'ERC i el dels comuns, guanyaria el d'ERC. Aquest resultat garantiria la majoria de la Mesa per a l'independentisme.

Dels 70 diputats que va aconseguir el 21-D JuntsxCat, ERC i la CUP, n'hi ha tres que són a la presó -el vicepresident, Oriol Junqueras, el conseller Quim Forn i l'expresident de l'Assemblea Jordi Sànchez- i cinc a l'exili -el president, Carles Puigdemont, i els consellers Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín-. El jutge del Suprem ha denegat la sortida de Junqueras de la presó per participar en el ple, però ha deixat clar que la "incapacitat legal" que ha reconegut als tres presos per participar en la vida parlamentària amb normalitat els ha de permetre delegar el vot.

El reglament fixa que en cas d'empat en les votacions de la Mesa es repeteix la votació. Si després de quatre votacions, l'empat persisteix es considera escollit el candidat del grup parlamentari amb més diputats. Si els comuns mantenen el seu compromís de no votar Ciutadans, cap altre grup de l'oposició no tindrà prou diputats per superar ERC.

Per tant, el candidat de C's a presidir la Mesa, José María Espejo Saavedra, no té prou diputats i el dels comuns, Joan Josep Nuet, té prou diputats per empatar però el seu grup és massa petit.
Vicepresidència

Ciutadans sí s'imposaria en la següent votació, la de la vicepresidència, si comptès amb el suport dels comuns. Les dues vicepresidències es voten conjuntament, qui té més vots és vicepresident primer i l'altre, segon. Si empaten els independentistes i la resta de l'oposició, guanyaria el candidat de C's, el grup del qual té més escons i es quedaria la vicepresidència primera, i el de JuntsxCat, la segona.

Les quatre secretaries es voten també en una sola votació. El secretari primer seria per a C's, el segon per a JxCat, el tercer d'ERC i el quart, PSC.

Tot, en el benentès que la Mesa accepti la indicació del Tribunal Suprem i atorgui el vot delegat per als tres diputats electes empresonats. Dimarts es reunirà la Mesa de la diputació permanent, però és possible que la decisió sobre la delegació del vot quedi finalment en mans de la Mesa, en aquest cas la Mesa d'edat, i per tant no se sàpiga fins al mateix dimecres.

Informa:ELMON.CAT (13-1-2018)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854233