EL JUTGE QUE INVESTIGA ELS FERITS DE L'1-O ELS CITARÀ PERQUÈ IDENTIFIQUIN ELS POLICIES

Alguns dels policies que van colpejar i agredir votants en diversos col·legis electorals del referèndum de l’1-O estan identificats, però d’altres no. Cal creuar les dades del número que porten a l’esquena amb el seu TIP. Un informe del mateix Daniel Pérez de los Cobos, que mostra la llista de tots els policies que van intervenir, ho posa fàcil, però cal que els ferits puguin identificar cada agressor amb la visualització de les imatges que hi ha fins ara.

Per aquest motiu el jutge ha ordenat als Mossos d’Esquadra que ordenin per col·legis electorals les imatges de les agressions i s’organitzin visionats amb els ferits.

De moment hi ha un policia identificat. És el que va protagonitzar una de les agressions del dia que va fer la volta al món: l’agressió a l’escola Pau Claris de Barcelona on un agent retorça els dits d’una de les votants. L’agent ja està identificat i els advocats demanaran que declari com a investigat.

L’advocat Xavier Monge, d’Alerta Solidària, està valorant encara si demana citar els seus comandaments i agents de la unitat com a investigats o com a testimonis, o bé espera que l’agent identificat com a l’autor de l’agressió comparegui primer davant el jutge.

Identificacions en marxa

Les dades que el jutge va requerir a la policia i que ara s'han lliurat han permès fer el creuament entre el número de l'operatiu que portava l'agent que hauria agredit Marta T. a l'escola Pau Claris. Aquest número, 4U21, es pot veure a les imatges de vídeo que consten en el procediment judicial i que per tant fan inequívoca la seva identificació. Segons la relació aportada per la policia, aquest agent seria el subinspector 70231.

Monge subratlla que “la identificació de l'agent en particular així com del responsable de la unitat que actuava en cada escola i els agents que en formaven part, ens permetrà tirar endavant amb el procediment judicial, ja que comptar amb la identificació del presumpte autor és un requisit imprescindible”.

Segons l’advocat d’Alerta Solidària, “l'informe del coronel De los Cobos aportat al procediment posa en relleu que, malgrat que es pretenguin excusar, es tractava d'un operatiu policial absolutament desmesurat i preparat per fer front a situacions de violència extrema que en cap cas es van produir”.

“L'absència de cap actitud violenta al llarg de la jornada del referèndum per part dels ciutadans és la major prova que l'actuació policial va ser desmesurada i que no va respectar els principis d'oportunitat, proporcionalitat i mínima intervenció, i que, per tant, van ser actuacions il·legals, que van vulnerar drets fonamentals i que no estaven justificades en la interlocutòria del TSJC que parlava expressament de no afectar la normal convivència ciutadana”, insisteix l’advocat.

Hi ha més de 200 ferits per agressions només a Barcelona, que són les que investiga el jutge d’instrucció 7 de Barcelona. Els advocats admeten que serà difícil poder identificar tots els policies i per això preparen una altra via d’acció. L’alternativa seria començar accions contra els comandaments de cada unitat.

Els advocats també creuen que encara que s’identifiquin els agents, serà difícil aconseguir una condemna perquè “la discussió serà si l’acció va ser proporcional i justificada. I si hi va haver resistència passiva o els manifestants van donar peu a l’actuació policial”.

Per això les imatges “són fonamentals”. Els testimonis són importants, però “una imatge és inqüestionable”, diu Monge.

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-1-2018)

 

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06854230