EL JUTGE QUE INVESTIGA ELS FERITS DE L'1-O ELS CITARÀ PERQUÈ IDENTIFIQUIN ELS POLICIES

Alguns dels policies que van colpejar i agredir votants en diversos col·legis electorals del referèndum de l’1-O estan identificats, però d’altres no. Cal creuar les dades del número que porten a l’esquena amb el seu TIP. Un informe del mateix Daniel Pérez de los Cobos, que mostra la llista de tots els policies que van intervenir, ho posa fàcil, però cal que els ferits puguin identificar cada agressor amb la visualització de les imatges que hi ha fins ara.

Per aquest motiu el jutge ha ordenat als Mossos d’Esquadra que ordenin per col·legis electorals les imatges de les agressions i s’organitzin visionats amb els ferits.

De moment hi ha un policia identificat. És el que va protagonitzar una de les agressions del dia que va fer la volta al món: l’agressió a l’escola Pau Claris de Barcelona on un agent retorça els dits d’una de les votants. L’agent ja està identificat i els advocats demanaran que declari com a investigat.

L’advocat Xavier Monge, d’Alerta Solidària, està valorant encara si demana citar els seus comandaments i agents de la unitat com a investigats o com a testimonis, o bé espera que l’agent identificat com a l’autor de l’agressió comparegui primer davant el jutge.

Identificacions en marxa

Les dades que el jutge va requerir a la policia i que ara s'han lliurat han permès fer el creuament entre el número de l'operatiu que portava l'agent que hauria agredit Marta T. a l'escola Pau Claris. Aquest número, 4U21, es pot veure a les imatges de vídeo que consten en el procediment judicial i que per tant fan inequívoca la seva identificació. Segons la relació aportada per la policia, aquest agent seria el subinspector 70231.

Monge subratlla que “la identificació de l'agent en particular així com del responsable de la unitat que actuava en cada escola i els agents que en formaven part, ens permetrà tirar endavant amb el procediment judicial, ja que comptar amb la identificació del presumpte autor és un requisit imprescindible”.

Segons l’advocat d’Alerta Solidària, “l'informe del coronel De los Cobos aportat al procediment posa en relleu que, malgrat que es pretenguin excusar, es tractava d'un operatiu policial absolutament desmesurat i preparat per fer front a situacions de violència extrema que en cap cas es van produir”.

“L'absència de cap actitud violenta al llarg de la jornada del referèndum per part dels ciutadans és la major prova que l'actuació policial va ser desmesurada i que no va respectar els principis d'oportunitat, proporcionalitat i mínima intervenció, i que, per tant, van ser actuacions il·legals, que van vulnerar drets fonamentals i que no estaven justificades en la interlocutòria del TSJC que parlava expressament de no afectar la normal convivència ciutadana”, insisteix l’advocat.

Hi ha més de 200 ferits per agressions només a Barcelona, que són les que investiga el jutge d’instrucció 7 de Barcelona. Els advocats admeten que serà difícil poder identificar tots els policies i per això preparen una altra via d’acció. L’alternativa seria començar accions contra els comandaments de cada unitat.

Els advocats també creuen que encara que s’identifiquin els agents, serà difícil aconseguir una condemna perquè “la discussió serà si l’acció va ser proporcional i justificada. I si hi va haver resistència passiva o els manifestants van donar peu a l’actuació policial”.

Per això les imatges “són fonamentals”. Els testimonis són importants, però “una imatge és inqüestionable”, diu Monge.

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-1-2018)

 

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07174860