L'ANC DENUNCIARÀ RTVE PERQUÈ VA FALSIFICAR EL DARRER COMUNICAT: VA TRADUIR "ACCIONS VALENTES " PER "ACCIONS VIOLENTES "

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat que emprendrà accions legals contra RTVE després que TVE traduís "valentes" per "violentes" en les informacions relatives a un comunicat de l'entitat enviat aquest cap de setmana. Així ho ha explicat l'ANC al seu compte de Twitter, on acompanya la piulada d'un vídeo de la notícia emesa al canal '24 horas' de RTVE sobre el comunicat en què es pot llegir sobreimpressionat "denunciem la inacció i programem mobilitzacions per donar suport a accions violentes o per exigir-les...".

Al comunicat original de l'entitat es parlava d'"accions valentes" i és per això que l'ANC assegura que emprendrà les "accions legals pertinents per tal d'exigir una rectificació". L'entitat ha penjat el vídeo, que es va emetre en diferents informatius sense que es rectifiqués tot i l'allau de retrets a les xarxes socials, on es pot veure com TVE falseja el comunicat.

Es confirma que @RTVE va traduir "valentes" per "violentes" en diversos informatius d'ahir a la nit. Emprendrem les accions legals pertinents per exigir una rectificació

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07040189