MÉNDEZ DE VIGO ASSEGURA QUE NO TINDRAN CONTEMPLACIONS AMB PUIGDEMONT

El portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ha reiterat avui que descarten acceptar una presidència simbòlica de Carles Puigdemont, una possibilitat que s'ha posat damunt la taula els darrers dies en plenes negociacions entre Junts per Catalunya (JxCat) i ERC pel debat d'investidura. "Puigdemont està acusat de delictes molts greus i ha fugit de la justícia i no tindrem contemplacions amb ell", ha anotat el ministre, que descarta que hi hagi dos governs. "No ho consentirem", ha sentenciat, després de recordar que "un president autonòmic és la màxima representació de l'Estat en una comunitat autònoma". Sobre la manca d'acord per acordar la presidència de la Generalitat, Méndez de Vigo ha denunciat que "això perjudica la imatge de Catalunya" i ha afegit que demostra "les discrepàncies internes entre els principals partits independentistes".

En una entrevista a RNE, el portaveu també ha deixat clar que portaran als tribunals la reforma de la llei de presidència que promou JxCat, sense el suport d'ERC, per investir Puigdemont. "La reforma de les llei de presidència és il·legal i té molt poc recorregut jurídicament i la recorrerem", ha destacat. Sobre l'euroordre, Méndez de Vigo ha volgut sortir al pas de la ingerència de l'executiu i ha afirmat que "és una decisió de la justícia". Paral·lelament, el portaveu ha subratllat les bondats, a parer seu, de la suspensió de l'autogovern i ha avisat que no s'acabarà fins que s'investeixi un president que compleixi els requisits legals que reclamen. "Mentre no hi hagi un Govern que surti del Parlament, que sigui escollit de manera legal i que respecti l'ordre constitucional, es mantindrà el 155", ha conclòs.

En la mateixa línia s'ha expressat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ha descartat també que Puigdemont pugui ser president de la Generalitat i ha instat JxCat i ERC a buscar una candidatura alternativa. "Els polítics tenen la responsabilitat de formar govern i està a les seves mans ser capaços de configurar un executiu perquè disposen de la majoria parlamentària". En aquest sentit, Catalá ha instat els dos principals partits independentistes a moure fitxa. "És impossible que Puigdemont, que té causes pendents i que està fora d'Espanya, pugui ser president i els partits s'han de moure", ha afegit. Sobre una presidència simbòlica, Catalá ha advertit que "no es pot governar des de l'exterior" i ha revelat que "tècnicament és possible que Albiol presenti candidatura a ser investit perquè corri el rellotge, tot i que ho hauria de fer el partit que va guanyar les eleccions" en al·lusió a Ciutadans.

En una entrevista al programa d'Ana Rosa Quintana de Telecinco, el ministre de Justícia ha opinat que la conversa telefònica que van mantenir el conseller Toni Comín amb Puigdemont, en què aquest lamentava que se'l sacrifiqués per la negativa dels republicans a investir-lo, demostra que "els independentistes diuen una cosa en públic i una altra en privat". "Espanya és un estat de dret i amb aquests missatges reconeixen que el Procés està mort", ha afirmat.

Catalá ha culpabilitzat l'independentisme de la tensió social viscuda els darrers mesos. "Els independentistes assetgen els constitucionalistes i no a l'inrevés, la tensió social l'han generat els primers", ha assegurat, obviant que les úniques agressions que s'han produït al nostre país han estat de sectors de l'extrema dreta espanyola. El ministre ha donat per amortitzat el Procés. "Portem més de 100 dies gestionant els serveis públics i no ha passat res, després de tot el que ha succeït res tornarà a ser igual i els que es pensaven que podrien imposar la independència a la majoria de catalans s'equivocaven". Pel que fa a la investidura, ha reiterat que "els que tenen la majoria d'escons han de governar" i ha denunciat que "l'informe del lletrats de divendres genera molta incertesa".

Informa:ARA.CAT (12-2-2018)

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07040223