UNS 70 EURODIPUTATS RECLAMEN REBUTJAR EL NOMENAMENT DE L'HOMÒFONA ELÓSEGUI COM A JUTGESSA DEL TEDH

Uns setanta eurodiputats han exigit revocar el nomenament de María Elósegui Itxaso com a jutgessa del Tribunal Europeu de Drets Humans. En una carta dirigida al Consell d’Europa i al mateix tribunal, els membres del Parlament Europeu, de grups polítics com el socialdemòcrata, el liberal, l’esquerra unitària o els verds, expressen la seva ‘profunda preocupació’ per les ‘inacceptables declaracions homòfobes’ de la magistrada espanyola, fetes en entrevistes, llibres i articles.

‘La igualtat de gènere i la lluita contra la discriminació segons la identitat de gènere i la sexualitat són centrals pel Consell d’Europa i la UE’, asseguren els eurodiputats a la seva carta. Per això, exigeixen que les ‘greus preocupacions’ que desperten les paraules ‘alarmants i inacceptables’ d’Elósegui siguin tingudes en compte i que se li reclami una rectificació i que, si no la fa, s’iniciïn els procediments per revocar-la.

La carta, impulsada per la delegació del PSOE al Parlament Europeu, compta amb el suport d’eurodiputats de països com Grècia, Irlanda, el Regne Unit o França, entre d’altres. A més, l’han firmada els catalans Javi López (PSC), Jordi Solé (ERC), Ernest Urtasun (ICV) i Ramon Tremosa (PDECat). Entre els signants, hi ha els vice-presidents de l’Eurocambra, Dimitrios Papadimoulis, de Syriza, i Sylvie Guillaume, dels socialdemòcrates francesos.

Informa:VILAWEB.CAT (12-2-2018)

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07040197