UN JUTGE DE MANRESA IMPUTA TRES MOSSOS PER DENUNCIAR...UN ULTRA DE BALSERENY !

Un conegut espanyolista militany de VOX de Balsareny, Raúl Macià Pastor, per a qui el proper 17 de febrer la plataforma d'extrema dreta Por España me Atrevo -molt propera a la neofeixista Democracia Nacional- convoca una concentració de suport al mateix poble, estudia denunciar tres agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa per "assetjament, falsa denúncia i delicte d'odi", segons el portal OKDiario. Ho faria a través de la seva advocada, pagada per un empresari espanyol resident a Suïssa, segons la mateixa capçalera.

Aquests tres agents, segons ha pogut confirmar NacióDigital de fonts judicials, han estat citats en condició d'investigats -el què abans es coneixia com a imputats- per la jutgessa que porta el cas de l'última denúncia a Raúl Macià. El 10 de setembre passat Macià, amb altres militants de l'extrema dreta, es va voler acostar a la Marxa de Torxes per la Independència que se celebrava a Balsareny, i, a més de proferir insults contra els manifestants, va insultar també els agents dels Mossos d'Esquadra que s'ho van impedir.

Els mossos el van denunciar pels insults a agents de l'autoritat i per l'intent de boicotejar la marxa independentista, sota l'acusació d'"intentar impedir el legítim dret de manifestació i pertorbar-ne greument el desenvolupament de la marxa". A més a més, els Mossos d'Esquadra van aturar aquella mateixa nit també a Balsareny una persona, vigilant de seguretat, a qui van relacionar amb Macià, i que duia dins el seu cotxe un nunchaku, un doble pal lligat amb una cadena que s'usa a les arts marcials.

Degut a la denúncia, la Junta de Tractament va dictar el seu reingrés al centre penitenciari de Lledoners, d'on es trobava en tercer grau d'una condemna de 10 anys per un delicte contra la salut pública i un altre de robatori. De fet, el febrer del mateix 2017, Raúl Macià ja havia reingressat a presó després d'arrencar un rètol indicatiu de Sallent mentre es trobava en llibertat gràcies a un altre tercer grau.

Els seus arguments

 

Segons el testimoni de Macià, la nit del 10 de setembre va sortir amb amics seus a fer un volt pel poble i anar a prendre alguna cosa en la terrassa d'un bar. En un moment donat se'ls van acostar dos mossos i els van obligar a identificar-se. Davant dels retrets d'un dels amics de Macià, un dels mossos va avisar la policia i, segons explica, van arribar quatre cotxes patrulla més.

Després de completar les identificacions, els agents els van deixar seguir, però els van prohibir expressament acostar-se a la Marxa de Torxes. Malgrat aquestes indicacions, el grup de Macià va continuar en direcció a la plaça on hi havia la concentració independentista fins a la plaça de la Mel on una furgoneta antidisturbis els va barrar el pas, i els agents antiabalots els van ordenar dispersar-se. El que no explica Macià és que malgrat que els mossos els van impedir avançar, van estar insultant greument i amenaçant els manifestants, en la recta final de l'acte.

L'endemà, Raúl Macià i altres membres del grup van haver d'anar a declarar a la comissaria de Mossos per la denúncia d'insults a agents de l'autoritat i per intentar boicotejar l'acte independentista. Com que Macià es trobava en tercer grau penitenciari, va reingressar a presó, on es troba des de llavors.

La investigació

 

Després d'escoltar el testimoni de Raúl Macià i de diversos dels amics que anaven amb ell aquell vespre, la jutgessa ha decidit investigar els tres agents per determinar en què es basen per denunciar que el grup espanyolista havia sortit la nit del 10 de setembre per boicotejar la Marxa de Torxes independentista. La jutgessa tampoc no veu relació directa entre l'home a qui li van trobar un nunchaku al cotxe i la colla de Macià.

Antecedents

 

Cal tenir en compte, però, que Raúl Macià no és desconegut per la policia catalana. A banda dels delictes comuns per als que ha estat condemnat a 10 anys -la condemna li venceria el 2021-, Macià ha estat denunciat diverses vegades per actes vandàlics de marcada càrrega ideològica.

Pocs dies abans de la Marxa de Torxes -a finals d'agost- s'havia enfilat al balcó de l'ajuntament des del sostre d'un turisme per restituir-hi la bandera espanyola. El febrer, també de l'any passat, va arrencar un rètol indicador de Sallent on hi posava Municipi per la Independència, es va gravar en vídeo i ho va penjar a les xarxes. Per aquest delicte contra el patrimoni amb l'agreujant d'odi -pel qual va ser multat- va reingressar a presó.

Macià ha protagonitzat de forma reiterativa altres accions contra estelades, pancartes independentistes o tot allò que tingués a veure amb el procés català.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (12-2-2108)

L'INDEPENDENTISME MARCA EL FULL DE RUTA: EL CAS MONTORO, EL DELIRI DELS ESPANYOLS BARALLATS

 

Espanyols barallats o el deliri del cas Montoro
«A Madrid els nervis són desmesurats. No únicament perquè veuen com s'esfondra el castell de cartes que provaren de bastir contra l'independentisme, sinó també perquè ja és ben palès que l'època Rajoy s'acaba»

 

 Vicent PartalCada dia a les deu del vespre els subscriptors de VilaWeb reben l’edició en pdf, amb els millors articles que trobaran al diari l’endemà. Feu-vos-en subscriptors per ajudar VilaWeb i la seva visió del periodisme i el país.

El xou ha començat. Ja fa dies que l’entorn de Ciutadans va assaonant la idea que Montoro és una mena de còmplice de l’independentisme. I ahir el diari El País, reconvertit en portaveu oficial de l’extrema dreta espanyola, va disparar amb totes les salves contra el ministre espanyol. Un infame editorial va servir per a bastir la teoria que Montoro en realitat no és sinó la punta d’un iceberg. Segons aquesta teoria fantasiosa, el govern del PP no ha bellugat ni un dit per liquidar l’independentisme. I amb l’actitud que manté en el procés judicial, de fet, demostra que n’és un aliat, ni que siga per interessos mutus. La teoria és delirant i, si no fos perillosa, seria divertida i tot. Tanmateix, és un magnífic senyal que la crisi ja ha començat a esclatar a Espanya, vist que no han pogut derrotar l’independentisme. Nosaltres, habituats al plany i a menystenir els èxits propis, ens ho hauríem d’apuntar, això.

A Madrid els nervis són desmesurats. No únicament perquè veuen com s’esfondra el castell de cartes que provaren de bastir contra l’independentisme, sinó també perquè ja és ben palès que l’època Rajoy s’acaba. El PP fa pudor de cadàver polític i hi ha un descontrol evident. Que Montoro siga atacat per haver ajudat l’independentisme és el símptoma evident del deliri. D’un deliri que és conseqüència directa de dos factors: el pendent ferroviari i la baralla de pati.

El pendent ferroviari fa temps que l’explique. Quan poses els afers polítics en un pendent massa dret, la locomotora va sola i no pots frenar-la ni guiar-la. Rajoy no ha volgut fer política i s’ha trobat amb el resultat previsible: que la política la fa Llarena i ell ha perdut el control de la situació. Llarena i l’extrema dreta que l’aclama. La baralla de pati és un fenomen típicament espanyol i té un antecedent ben notable: la lluita contra els GAL. Quan el PSOE va crear aquesta organització armada clandestina, el PP la va combatre amb tots els mitjans. Però no perquè no estigués d’acord amb la seua actuació, sinó simplement per atacar el PSOE. Va fer passar l’interès del partit davant d’allò que podria ser un (mal entès i espantós) interès d’estat. I ara passarà igual. El PP i la màquina de l’entorn de Ciutadans s’enfrontaran a mort aquests mesos vinents i Catalunya no en serà un terreny de joc qualsevol, sinó un dels principals. Llegeix més...

Visites Rebudes

07388464