TORRENT NO AUTORITZA ABORDAR AQUEST DIMARTS LA LLEI DE LA PRESIDÈNCIA QUE DEMANA JxCAT

La reunió de la mesa del parlament prevista per demà no abordarà la reforma de la llei de presidència que demana JxCat per a incloure el supòsit d’una investidura no presencial del candidat a presidir la Generalitat. La proposta de JxCat no està inclosa en l’ordre del dia.

El grup de Carles Puigdemont va registrar divendres en solitari la proposta per a reformar dos articles de la llei de presidència per tal d’habilitar una investidura del president a distància i perquè el govern pugui ser efectiu des de Brussel·les. JxCat també havia demanat que la iniciativa es tramités pel procediment d’urgència i que es convoqués un ple per a aprovar la reforma.

Aquest matí, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, no s’ha pronunciat sobre si els republicans donaran suport a aquesta reforma: ‘No sé dir en quin punt exacte es troba –la tramitació–. hi ha algunes parts que són tècniques que no sé resoldre’, ha dit.

En canvi, fonts de JxCat han explicat a VilaWeb que la decisió l’ha pres unilateralment el president del parlament, Roger Torrent, que vetar una iniciativa d’aquest tipus no té precedents i que aquest tipus de propostes es tramiten sempre a la primera reunió de mesa que hi ha després de registrar-se. També han afirmat que JxCat volia avançar els terminis perquè l’oposició pot demanar pot dur la proposta al Consell de Garanties Estatutàries, fet que endarreria el ple.

La mesa sí que discutirà l’activació de la comissió del reglament perquè es pugui modificar les pròximes setmanes. Tant el PSC com el PP han registrat dos escrits advertint que aquesta comissió té rang de legislativa no pot constituir-se fins que s’hagi format govern. Per últim, la mesa abordarà una sol·licitud de Cs sobre l’operatiu de l’1-O, l’espot publicitari i un expedient de contractació que va quedar desert, així com la proposició de llei del PSC contra el malbaratament alimentari i la petició dels socialistes d’activar sis comissions no legislatives perquè comenci l’activitat parlamentària.

Informa:VILAWEB.CAT (12-2-2018)

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07040236