ERC CONSIDERA QUE EL PAÍS TÉ PRESSA PER TENIR GOVERN I NO ES COMPROMET A ESPERAR JORDI SÁNCHEZ

La defensa de Jordi Sànchez ha començat pel Tribunal Suprem els recursos amb què pretenen garantir la seva presència en el debat d'investidura que s'ha de fer properament al Parlament. És una decisió que, probablement, comportarà setmanes de periple judicial, ja que abans d'arribar al Tribunal d'Estrasburg, Sànchez ha decidit finalment completar la via espanyola que, després del Suprem, l'hauria de portar al Tribunal Constitucional. ERC no es compromet a esperar-lo durant setmanes. Aquest dilluns, el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha remarcat que el país "té pressa" per tenir Govern i que "no pot esperar". Per això, ha demanat celeritat "ja sigui amb la proposta actual (Sànchez) o amb una altra".

La defensa de l'expresident de l'ANC i número 2 de JxCat finalment va decidir canviar d'estratègia i no recórrer en primera instància al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). Això allargarà amb tota seguretat els terminis sense que hi hagi un pronòstic clar que algun dels tribunals (Suprem, Constitucional i TEDH) pogués fallar a favor de Sànchez. Els republicans són reticents a esperar més temps i prefereixen investir ja un candidat. En tot cas, Sabrià ha evitat ser més explícit quan se li ha demanat si reclamaven canviar de candidat de forma immediata.

"És important resoldre aquesta situació com abans millor. Fa moltes setmanes del 21-D", ha insistit el portaveu dels republicans. El següent nom de la llista dels candidats a ser investits (després de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez) és el de Jordi Turull, també immers en el procediment judicial contra l'independentisme. El cas de Turull, però, és diferent al dels altres dos perquè està en llibertat condicional i podria assistir a la sessió d'investidura sense necessitat de demanar permís al jutge. Seria un candidat "efectiu", fent servir el llenguatge emprat per Esquerra, però podria quedar inhabilitat aquest mateix any en el judici que es preveu per a la tardor.

El president del Parlament, Roger Torrent, va advertir durant el cap de setmana que no acceptarien que fos el Suprem qui triés el candidat a la investidura. També es va comprometre a esperar Sànchez si acudia directament a Estrasburg. Les negociacions entre ERC i JxCat continuen per intentar desbloquejar la situació sense demora.

Informa:ARA.CAT (12-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211182