MONTILLA, RUFIÁN, PISARELLO I PARLON PARTICIPEN EN UNA CAMPANYA PER PROMOURE EL CATALÀ

L’expresident de la Generalitat José Montilla, el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián; el tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; l’exlíder de Podem Albano Dante Fachín i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, prenen part en una campanya de Plataforma per la Llengua per promoure l’ús del català i destacar el seu paper de cohesió social entre els ciutadans de Catalunya. La campanya es titularà ’El català, llengua comuna’, que compta amb la participació de personalitats destacades de la societat que no van tenir el català com a primera llengua però que l’han adoptat, el comparteixen i n’impulsen l’ús.

Els testimonis no només inclouen noms de la política sinó també de la cultura i els mitjans de comunicació que reivindiquen el català, independentment del lloc de naixença, les opcions polítiques, la religió, l’edat o la classe social.

Segons l’ONG, l’ús de la llengua catalana ha permès a moltíssimes persones arribades d’arreu viure amb normalitat el dia a dia i sosté que aquest consens s’ha de preservar i protegir en un moment que les dades apunten que la seva evolució es podria estroncar. A més, considera que malgrat que l’Enquesta d’usos lingüístics de la Generalitat conclou que més del 80% te competències en el català, encara hi ha molts àmbits de la societat en què podria créixer, com a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on només el 35% de la població l’utilitza.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (12-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211149