LlA JUSTÍCIA ESPANYOLA OBLIGA L'AJUNTAMENT DE BARCELONA A PENJAR EL RETRAT DEL REI

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona ha declarat l’obligació de l’Ajuntament de la ciutat de col·locar el retrat del Rei “en un lloc preferent i d’honor del seu saló de plens”.

Segons ha informat avui el president del grup Popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández, la magistrada Ana Suárez ha estimat la demanda interposada per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya contra l’Ajuntament de Barcelona per no atendre al requeriment que complís el reglament estatal que obliga a col·locar el retrat del rei en un lloc preferent i d’honor del saló de plens dels ajuntaments.

La Delegació del Govern a Catalunya va requerir la col·locació de l’efígie de Felip VI al juliol del 2015 després que l’Ajuntament de Barcelona retirés el bust de Joan Carles I adduint que no representava la figura actual del Cap de l’Estat

Barcelona recorre la sentència

Després de la sentència del contenciós administratiu que obliga a l’Ajuntament de Barcelona a penjar la foto de Felip VI a la sala de plens, el govern de Colau ha anunciat que aquesta sentència no és ferma perquè presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons fonts municipals el criteri que defensa el govern local per no penjar la foto en la sala de plens és que la responsabilitat recau, precisament, sobre el plenari i és el conjunt de regidors qui ha de decidir sobre la simbologia en la sala. De fet, el govern recorda que el desembre de 2015 es va modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) en què es preveu que el plenari decideixi sobre la simbologia que haurà d’atendre els principis democràtics, de catalanitat, de neutralitat religiosa i de respecte a la singularitat històrica i la capitalitat de Barcelona.

D’aquesta manera, fonts municipals també asseguren que al setembre de 2016 tots els grups menys el PP i C’s van encarregar una reforma de la sala de plens i que serà en el marc de la reforma en què es decidirà quina simbologia ha de tenir la sala i, per tant, si ha de comptar amb una fotografia del rei Felip VI o no.

Aquesta polèmica arriba després que la Delegació del Govern espanyol denunciés a l’Ajuntament de Barcelona per no comptar amb cap foto del rei Felip VI a la sala de plens, tal com marca un Reial decret del 1986 sobre el funcionament de les administracions locals. Abans de la denúncia, l’Ajuntament va retirar el bust de Joan Carles I que presidia la sala.

El termini per a interposar un recurs s’acaba el proper 27 de març i des de fa setmanes que els serveis jurídics municipals estan treballant en aquest document per tal de poder presentar-lo abans d’esgotar el termini i poder aconseguir una revisió de la sentència per part del TSJC.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (12-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211147