PROHIBEIXEN L'ENTRADA A L'STADE PARÍS A UN PERIODISTA DE CATALUNYA DEL NORD QUE DUIA UNA ESTELADA

El periodista nord-català de l’AFP Benjamin Massot, aficionat al rugbi, ha denunciat que li van prohibir entrar al Stade de France de París amb una estelada.

Massot volia assistir al partit del Torneig de les VI Nacions entre França i Anglaterra i, com té el costum sempre que assisteix a un matx, segons ha explicat, hi va anar amb la bandera catalana estelada.

En el moment de passar els controls d’entrada, se li va prohibir el pas amb la bandera. ”Vaig pensar que era una broma” ha explicat Massot al diari perpinyanès l’Indépendant. Segons el periodista “sempre vaig als partits de la Usap i de l’equip de França amb aquesta bandera i mai havia tingut problemes, la porto a l’esquena, sense pal, per no tenir problemes de seguretat.”

Massot va demanar explicacions i va exigir el nom de la persona que li prohibia l’entrada, però consultada la jerarquia, la prohibició es va mantenir. El periodista nord-català té la intenció de presentar una reclamació a les instàncies esportives franceses i exigeix que li expliquin si la prohibició té raons polítiques. També vol saber d’on venia l’ordre de prohibició, si de la Federació Francesa de Rugbi, del Stade de France o del govern francès.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (12-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211104