EL GOBIERNO NO SAP COM IMPOSAR EL CASTELLÀ A LES ESCOLES DE CATALUNYA: S'AFERRA AL 25% OBLIGAT DELS TRIBUNALS

 L'executiu de Mariano Rajoy es rendeix perquè no sap com introduir el castellà a l'escola catalana. Segons informa el Español, el Gobierno no troba la fórmula per garantir que els pares puguin escollir la llengua vehicular dels seus fills a l'escola i carregar-se el model educatiu català, una de les obsessions principals del Gobierno des de l'aplicació del 155.

El Gobierno se sent derrotat per la immersió lingüística i és que no pot garantir el que va prometre: la casella del castellà a la preinscripció escolar. Fonts governamental reconeixen al diari citat que l'única manera de canviar el model seria des del Parlament, on els independentistes tenen la majoria i el PP només 4 diputats.

Amb tot, El Español assegura que la Moncloa treballa ara per garantir, almenys, que el 25% de les classes es donin en castellà, obligant a tots els centres escolars catalans a complir amb les sentències que va fixar el TSJC. El missatge oficial és que el Gobierno segueix treballant totes les vies perquè els pares puguin triar la llengua en què educar els seus fills. Però la realitat és que no saben com fer-ho per a no agitar, encara més, el sentiment independentista, tal com apunta el diari citat.

D'altra banda, el PP es planteja presentar una proposta de llei per harmonitzar les llengües cooficials al Congrés abans que ho faci Cs. Una mesura però, que afectaria altres territoris com País Basc i Galícia.

Informa:DIRECTE.CAT (12-3-2018)

 

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211083