PUIGDEMONT CONVOCA ELS DIPUTATS DE JxCAT A BRUSEL·LES AQUEST DIMECRES

Els diputats de JxCat es reuniran amb el president, Carles Puigdemont, aquest dimecres a Brussel·les. La reunió se celebra un cop el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat l'autorització a l'exvicepresident de l'Assemblea Nacional Jordi Sànchez per poder participar al ple d'investidura.

JxCat haurà de decidir com respon a aquest nou veto. Davant la necessitat d'abordar les noves decisions que caldrà adoptar en els propers dies, s'ha desconvocat la reunió del grup parlamentari prevista per demà i s'ha citat els diputats a Brussel·les.

L'advocat de Sànchez ha presentat avui un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Suprem per reclamar que el diputat, actualment en preso preventiva a Soto del Real, pugui assistir al ple d'investidura. Aquest és el pas previ a recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans. El president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar divendres que ajornava de nou el ple d'investidura a l'espera de conèixer la resposta al recurs de l'advocat de Sànchez, que en un primer moment havia anunciat que acudiria directament al TEDH.

No obstant, aquests moviments estan dilatant un altre cop tot el procés. Ho fan, a més, en un moment en què comença a fer-se evident el descontentament al carrer per la incapacitat de posar en marxa el nou Govern, i amb el risc que el TC decideixi que el rellotge de la investidura s'ha posat en marxa. Tot plegat, obligarà l'independentisme, a moure fitxa de nou.

Puigdemont ja va convocar els seus diputats el passat 5 de febrer, després que la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el primer ple d'investidura convocat per investir-lo aquesta va desembocar en una forta tensió entre les formacions independentistes.

Informa:ELNACIONAL.CAT (12-3-2108)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211134