MAS DENUNCIA AL SUPREM LA FILTRACIÓ DE LA SEVA DECLARACIÓ I DEMANA DIFONDRE-LA SENCERA

L'expresident de Catalunya Artur Mas ha denunciat les filtracions de la declaració que va fer al Tribunal Suprem el passat 20 de febrer com a acusat en tot el procés contra el referèndum. 15 dies més tard, el 9 de març, el diari digital El Confidencial va publicar diversos fragments de l'àudio de la declaració davant el jutge Pablo Llarena.

Divendres, Artur Mas va anunciar que emprendria accions legals i, avui, l'expresident ha presentat una denúncia al magistrat Pablo Llarena on expressa el "malestar per la divulgació als mitjans de diligències sumarials reservades", segons consta en l'escrit al qual ha tingut accés El Nacional. "L'extraordinària habitualitat del fet no exclou la denúncia d'aquest i a instar les oportunes mesures correctores", exposa el text per denunciar la filtració.

L'advocat de Mas, Xavier Melero, demana, per reparar el dany, difondre íntegrament l'àudio de tota la declaració, que va durar 3 hores. Segons el lletrat, "els àudios difosos constitueixen fragments seleccionats pel redactor per apuntalar el contingut de la notícia en el sentit que ell mateix pretén". La notícia estava titulada amb "El fonamental era pressionar el Govern", on Mas mostrava la intenció fictícia de tirar endavant el referèndum, alhora que acotar cada cop més l'executiu espanyol perquè cedís".

Segons la defensa, aquesta "selecció desvirtua la declaració" d'Artur Mas en tot el seu conjunt. I per aquest motiu demana filtrar ara ell tot el contingut. I ho demana "amb caràcter excepcional, atesa la ponderació d'interessos en joc". Per això l'advocat demana a Pablo Llarena que autoritzi Artur Mas a difondre "íntegrament" l'àudio de la declaració als mitjans de comunicació a través de l'oficina de premsa de l'expresident.

La petició s'ha registrat avui mateix. Ara el jutge haurà de decidir, primer, si pren mesures contra les filtracions, i després, si autoritza la difusió íntegra de la compareixença que els mitjans de comunicació haurien de publicar íntegrament.

Informa:ELNACIONAL.CAT (12-3-2108)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211152